Zavřít reklamu

O Apple Parku se toho řeklo a napsalo již opravdu spoustu. Přesto se však i nadále objevují velmi zajímavé informace, které nám tajemství okolo tohoto úchvatného areálu pomalu odhalují. Věděli jste například o tom, že mají všichni zaměstnanci v kancelářích speciální stoly, které lze nastavit jak pro práci v sedě, tak pro práci ve stoje?

O speciálních stolech, kterými Apple vybavil svůj nový domov, se včera lehce rozpovídal Tim Cook v rozhovoru s Davidem Rubensteinem, jehož část jsme vám na našem webu před pár hodinami přinesli. Ten je alespoň podle svých slov přesvědčen o tom, že změna polohy při práci ze sezení na stání a naopak je pro vaše zdraví daleko lepší, než být spoustu hodin jen v jedné poloze. Při vyslovení těchto myšlenek si tak nejspíš mnozí z vás vzpomenou i na jeho prohlášení z minulých let, ve kterém označil sedavý způsob zaměstnání za nový typ rakoviny.

Tuto myšlenku, se kterou mimochodem souhlasí i mnoho lékařů, se snaží Apple prosazovat i skrze své Apple Watch, které vás každou hodinu upozorní na to, abyste alespoň chvíli stáli, pokud zrovna sedíte či ležíte. Podle pár fotografií z Twitteru portálu Business Insider vypadá ovládání stolů minimalisticky, aby perfektně do interiérů Apple Parku zapadlo. Není též pochyb o tom, že byly tyto stoly vyrobeny na zakázku. 

Krom parádních stolů nadělil Apple svým zaměstnancům i velmi kvalitní židle Vitra. Těmto židlím jsme však již samostatný článek věnovali, takže je není potřeba rozebírat znovu. Pokud by vás však zajímaly tyto židle detailněji, můžete si o nich počíst zde.

Vypadá to tedy, že Apple na své zaměstnance skutečně myslí a věří, že pokud pro ně připraví dokonalé pracovní prostředí, budou schopni odvádět vynikající práci, která se od Applu obecně očekává. A kdo ví, třeba právě takovéto prostředí pomůže zaměstnancům k tvorbě nových inovativních produktů, kterými nám vyrazí dech. 

standing-desk-apple-park

Dnes nejčtenější

.