Zavřít reklamu

Každý milovník real-time strategií musí znát sérii Command & Conquer, která je tu s námi už od roku 1995  a mnozí ji považují za průkopníka právě tohoto žánru. Nicméně i těm nejlepším občas dojde dech, a tak i tato značka postupně ztrácela u hráčů na popularitě a poslední díl s podtitulem Tiberium Alliances vyšel před dlouhými šesti lety. Navíc se jednalo pouze o online free-to-play hru přístupnou v internetovém prohlížeči, takže asi tušíte, že nebyla přijata nijak kladně.

Společnost Electronic Arts před pár dny na herním veletrhu E3 v Los Angeles představila titul Command & Conquer: Rivals pro mobilní zařízení, která sice zachová žánr real-time strategií, avšak ve velmi zjednodušené formě. Ve hře se střetnete v souboji 1v1 proti dalšímu živému hráči a vašim hlavním cílem bude zničení jeho základny. K tomu vám dopomohou rakety situované uprostřed mapy, které odpálíte obsazováním speciálně označeného území svými jednotkami. Podobnou hratelnost nabízí například velmi populární Clash Royal,  zde však máte nad jednotkami, které vyrobíte, přímou kontrolu. Můžete určovat jaké území mají obsadit či na jakou soupeřovu jednotku útočit a hratelnost tak po nás bude vyžadovat nejen taktický přístup, ale i rychlý postřeh a znalost jednotek. Těch bude velké množství a před každým soubojem si vyberete, které budete mít k dispozici.

Rozhořčení všech fanoušků, kteří si stěžují, že si návrat své oblíbené strategie představovali trochu jinak a hlavně nejen na mobilní zařízení, je naprosto pochopitelné. Pokud si ale odmyslíme název a zaměříme se čistě na hratelnost, musíme uznat, že vypadá zábavně a rozhodně bude stát za vyzkoušení. Tomu nahrává i fakt, že titul bude dostupný zdarma pro zařízení s iOS a Android, majitelé druhého jmenovaného se už nyní mohou registrovat do early access verze hry.

c&c uvodni

Dnes nejčtenější

.