Zavřít reklamu

Apple sice představil první generaci iPhonu v lednu roku 2007, nicméně na trh byl jablečný telefon vypuštěn až 29. června téhož roku. Ovšem někteří redaktoři věnující se technologiím mohli revoluční zařízení vyzkoušet ještě před oficiálním zahájením prodeje. Walt Mossberg  z The Wall Street Journal měl jako jeden z prvních redaktorů čest pohrát si s tolik očekávaným přístrojem, přičemž řekl, že si není jistý, zda dá iPhonu palec nahoru.

Když se mu do rukou dostal iPhone, řekl, že si není jistý, zda přístroji dá palec nahoru. „Už vidím některé věci, které se mi nelíbí. Vidím ale i další věci, které se mi líbí hodně,“ řekl tehdy Mossberg.

Mossberg tehdy uvedl, že hlavní problém představuje virtuální klávesnice. Obával se, že se virtuální klávesnice nebude nikdy lepší než fyzická klávesnice, kterou měl v té době například BlackBerry. Ovšem po několika hodinách používání prozradil, že klávesnice funguje lépe, než si původně myslel, ale stále si nebyl jistý, zda bude fungovat tak dobře jako klasická tlačítková klávesnice.

Potom označil iPhone za jednu z největších technologií poslední doby. „Jedná se o další úroveň mobilního telefonu,“ odkazoval se Mossberg na iPhone. Vychvaloval především to, že měl skutečný operační systém.

Mossberg nakonec ohodnotil iPhone pozitivně. Sepsal recenzi s Katherine Boehretovou, přičemž dvojice napsala: „I přes některé chyby a chybějící funkce je iPhone krásný a průlomový ruční počítač.“ Pozitivně hodnotili v té době největší displej s největším rozlišením, jaké kdy telefon dostal. Rovněž se jim líbila impozantní životnost baterie a pevná konstrukce.

Nicméně kritizovali nedostatek funkcí, například chyběly funkce kopírování a vkládání, což přišlo až v iOS 3, neschopnost nahrávat video, což přinesl až iPhone 3GS v roce 2009, a nekompatibilitu s T-Mobilem.

Po pěti dnech používání Mossberg uvedl, že se naučil na iPhonu psát rychleji a přesněji. Dokonce se mu zamlouvala virtuální klávesnice více než klávesnice na smartphonu Treo, který používal léta. Recenze na první iPhone pak vyšla přesně 12. června 2007.

first iPhone 2G keyboard FB

Dnes nejčtenější

.