Zavřít reklamu

Každoročná konferencia E3 predstavuje skutočný sviatok pre všetkých hráčov a nadšencov videohier. Za uplynulé dni sa na pódiách Convention Center v Los Angeles predviedlo niekoľko popredných hráčov na poli herného priemyslu. Okrem pripravovaných preciek, sme sa dozvedeli o niekoľkých nečakanách tituloch, ktoré zavítajú na platformu mobilných telefónov. Onedlho si tak na iPhonoch budeme môcť zahrať hru The Elder Scrolls, s podtitulom Blades.

Svetoví vývojári si veľmi dobre uvedomujú, že smartfóny sa pomaly začínajú stávať cieľovou skupinou hlavne mladšej generácie a preto sa často stretávame s fenoménom optimalizácie známych AAA hier na obrazovky našich telefónov. Dnešné technologické výstrelky ako napríklad iPhone X dokážu poskytnúť maximálny zážitok z hry, aj napriek tomu, že ide iba o mobilné hendheld zariadenie.

Univerzum The Elder Scrolls patrí do výkladnej skrine Bethesdy, čomu nasvedčuje aj široký záber hier s totuto tematikou naprieč všetkými platformami. Zástupcom mobilných telefónov sa stane Blades, ktorá prinesie množstvo herných možností. Samozrejmosťou je príbehový Story mód, ktorý je prepracovaný naozaj parádne. Vysokokvalitné grafické spracovanie je na tak vysokej úrovni, že hra na niektorých záberoch pôsobí ako z kvalitnej hernej konzoly. Presvedčte sa sami v nasledujúcom traileri.

Žiaden doterajší RPG titul nedisponoval podobnou kvalitou užívateľského rozhrania a musíte uznať, že na obrazovke iPhonu X vyzerá hra skutočne fenomenálne. Hru z pohľadu prvej osoby bude možné ovládať klasickým spôsobom virtuálnych joystickov na obrazovke a čo je najlepšie, optimalizovaná bude aj pre portrétový mód. Titul si tak vychutnáme či už na širokoúhlej obrazovke, alebo aj vo vertikálnej polohe.

Okrem single playerového príbehového módu bude The Elder Scrolls: Blades disponovať aj módom arény, v ktorej sa môžete postaviť ostatným hráčom z celého sveta a taktiež možnosťou Town. Posledný menovaný mód je jednou z najdôležitejších funkcií hry, nakoľko práve tu môžete objavovať nové questy, vylepšovať svoju postavu a samozrejme zdokonaľovať výstavbu svojho vlastného mesta. Na základe dosiahnutej úrovne mesta vám budú následne odomknuté nové možnosti. Nechýba ani možnosť návštevy miest iných hráčov.

Hra The Elder Scrolls bude časom ponúkať aj adaptáciu na PC, virtuálnu realitu a konzoly. To všetko by malo byť prepojené funkciou crossplay, takže bude možné si hru vychutnať na viacerých zariadeniach použitím jedného hráčskeho profilu. Napriek tomu, že Blades príde až začiatkom jesene, predobjednať si ho môžete už teraz! Čo je však najhlavnejšie, táto hra bude dostupná pre všetkých a to úplne zadarmo.

  • The Elder Scrolls: Blades pre zariadenia s iOS vychádza 1. septembra (září) úplne zdarma

[appbox appstore id1358476597]

Blades

Dnes nejčtenější

.