Zavřít reklamu

Apple se s výstavbou nových Apple Storů činí doslova po celém světě. Před pár dny jsme vám přinesli záběry ze staveniště v USA a dnes vás vezmeme naopak do Číny, konkrétně do Macau. I tam totiž práce na novém obchodě finišují a podle nových fotografií to dokonce vypadá, že je takřka hotovo.

Vnějšek obchodu je zahalen do tmavě zeleného plátna s vlnitými liniemi a zdobí jej text “Inspirativní změna – nový obchod se brzy objeví.” Detaily se však bohužel Applu prozrazovat příliš nechtějí, takže přesné datum v tuto chvíli neznáme. Jelikož však podle všeho nebrání Applu k otevření obchodu již prakticky nic, dá se očekávat, že obchod otevře maximálně v prvních týdnech následujícího června. Stoprocentní jistotu však budeme samozřejmě mít až poté, co Apple vyvěsí na obchod a svůj web oficiální pozvánky. 

Co se týče polohy samotného obchodu, lépe si Apple vybrat nemohl. Jeho nový Apple Store se totiž nachází na dobře viditelném, frekventovaném a zároveň skvěle dopravně dostupném místě na ulici Cotai Strip. Tato oblast je často označována za asijské Las Vegas, jelikož se tu nachází spousty zábavních podniků, kasín a obchodů s luxusním zboží, takže sem Apple skutečně parádně zapadne.

Apple na svém novém obchodu pracuje zhruba od začátku minulého roku, přičemž první fotky ze staveniště se na světlo světa dostaly zhruba vloni v dubnu. Tehdy však byl Apple Store ještě v rané fázi výstavby, takže se nedalo příliš určit, jakou finální podobu vlastně dostane. Při pohledu na nynější podobu Apple Storu zahaleného do pláten se však většina z nás okamžitě vybaví podoba ikonického Apple Storu z 5. Avenue v New Yorku, tedy skleněné krychle. 

Takto vypadá obchod v New Yorku:

Uvidíme, kdy se nám tedy Apple svým novým svatostánkem pochlubí a zda u něj skutečně zvolil podobu svého nejlegendárnějšího obchodu či nikoliv. Pokud by tomu tak však bylo, nejspíš by mu to nikdo za zlé neměl. 

macao fb

Dnes nejčtenější

.