Zavřít reklamu

Vypadá to, že Apple koketuje s myšlenkou vytvořit produkt, který zvládne měřit krevní tlak. Ovšem nemáme na mysli Apple Watch. I když přístroj, na který Apple získal včera patent, by se mohl jednou stát součástí Apple Watch.

Apple si patentoval design nositelného měřiče krevního tlaku. V podstatě se jedná o manžetu vybavenou několika senzory, které sledují, kdy je krevní tlak nositele příliš vysoký a kdy zase příliš nízký. Zařízení by podporovalo i Bluetooth. Patent je velmi obecný, a tak nelze z něj odvodit, zda se má jednat o samostatné zařízení, nebo zda by ho chtěl Apple implementovat do svých hodinek.

V patentu je sice popis zařízení, nicméně připomíná jakoukoliv jinou manžetu na měření krevního tlaku. Taková zařízení pracují s malými airbagy, respektive buňkami, jak uvádí patent, které vyvíjí tlak na ruku uživatele, aby odhalily průtok krve. Potom by byl přístroj schopný určit systolický tlak a diastolický tlak.

Takto vypadá patentový nákres:

apple watch patent fb

V posledních několika letech se výrazně zvýšil počet lidí s vysokým krevním tlakem, což si zřejmě Apple uvědomuje. Prozatím však nevíme, jakým způsobem Apple měřič tlaku nabídne, zda jako samostatné nositelné zařízení, nebo jako součást Apple Watch.

I když současný trh nabízí několik podobných produktů, výhodou zařízení z patentu je, že by bylo kompatibilní s technologií Bluetooth, a tak by se dalo propojit například s telefonem a s příslušnou aplikací, ve které by byly zaznamenávány výsledky měření. Jelikož se však jedná o pouhý patent, podobné závěry bychom měli nechat zatím u ledu. Je totiž možné, že podobný produkt nikdy světlo světa nespatří. Ale kdo ví.

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.