Zavřít reklamu

Odstranění home buttonu s příchodem iPhonu X přijali fanoušci Applu vcelku pozitivně, na čemž se z velké části podepsal i fakt, že se ovládání telefonu díky novým gestům značně usnadnilo a zpříjemnilo. Bohužel ale s sebou absence domovského tlačítka přinesla i jednu zásadní nevýhodu, kdy se celkově značně zkomplikovalo zavírání aplikací. Apple ale v novém iOS 12 celý problém elegantně vyřešil a vrátil vše do starých kolejí.

Pokud chtějí uživatelé na iPhonu X s iOS 11 zavřít aplikaci, musí nejprve aktivovat přepínač tak, že přejedou prstem od spodního okraje obrazovky nahoru a podrží ho na místě. Následně je potřeba na okně s aplikací podržet prst a zavřít ji buďto skrze ikonu v levém horním rohu okna, nebo prostým přejetím prstem odspoda nahoru.

iOS 12 ale celý proces značně zjednodušuje. Nově totiž už není potřeba na okně s aplikací podržet prst, aby se aktivoval režim pro ukončení. Jakmile totiž přejdete do přepínače, je možné aplikaci rovnou ukončit přejetím odspodu nahoru. Proces zavírání je tak nově naprosto totožný s tím, který známe z telefonů s home button. Jediný rozdíl je v samotné aktivaci přepínače.

IMG_0645-squashed

Dnes nejčtenější

.