Zavřít reklamu

Zdá se, že ne všechny beta verze nových systémů se Applu úplně vydařily. Zatímco totiž většina testujících pěje na betu iOS 12 a macOS 10.14 Mojave chválu, uživatelům testujícím watchOS 5 zbyly spíše oči pro pláč. V betě se totiž objevila chyba, která jejich jablečné kukačky zmrazí. 

První betu watchOS 5 vydal Apple zároveň s iOS 12, tvOS 12 a macOS Mojave po pondělní konferenci. Zatímco to však zprvu vypadalo na to, že ani s watchOS problémy nebudou, někteří testeři začali hlásit, že jim hodinky se watchOS 5 zasekavají. Příčina tohoto problému není v tuto chvíli známá, Apple však šíření bety zastavil a nyní podle všeho pracuje na její opravě, aby ji mohl poslat zpět mezi uživatele na testování. Testeři, kteří jsou tímto problémem zasaženi, se pak mají obrátit na AppleCare, které jim s řešením pomůže. 

Pár screenshotů z pondělního představení watchOS 5:

Ačkoliv se jedná o chybu v beta verzi, Apple by jí měl samozřejmě brát velmi vážně. Je totiž jasné, že tyto systémy sám nějakou dobu testoval a tudíž je poměrně zvláštní, že přes jeho síto prošlo něco takového. Chyby v systémech jsou sice u bet běžné, úplný zásek či zkrátka problém, který úplně znemožní používání jablečného produktu by se v nich však objevovat neměl. 

Doufejme, že se tedy Applu podaří chybu ve watchOS 5 rychle opravit a vývojáři budou moci testování znovu rozjet nanovo. Přesně kvůli takovýmto věcem vám však návod na to, jak nainstalovat watchOS 5 nepřinášíme. Hlavním kamenem úrazu u watchOS je totiž to, že se z něj již nedá vrátit. Pokud byste tedy na watchOS 5 přešli a potýkali byste se s chybami, nezbylo by vám nic jiného, než si kalich hořkosti dopít až do dna. 

platforms_WWDC18-780x536

Dnes nejčtenější

.