Zavřít reklamu

O hardwarových novinkách, které se na dnešní WWDC představí, toho víme opravdu velmi málo. Kdybyste se totiž zeptali například nás v redakci, odpověděli bychom vám, že s téměř stoprocentní jistotou od dnešního večera očekáváme tak maximálně prozrazení ceny a data zahájení prodejů bezdrátové nabíječky AirPower a bezdrátového nabíjecího pouzdra pro AirPods. Další novinky jsou však zahaleny rouškou tajemství, kterou nám odkryje až samotný Apple. 

S ohledem na loňský rok je to poměrně zvláštní. Když jsme se totiž chystali na loňskou WWDC, počítali jsme víceméně s trojicí produktů – HomePodem (tehdy označovaném jako Siri Speaker, 10,5” iPadem Pro a nadupaným iMacem (tedy iMacem Pro). A právě tyto produkty nám skutečně Apple odhalil. Ačkoliv to však ještě pár měsíců zpět vypadalo, že něco podobného nás čeká i letos, opak je pravdou. Ze všech “zaručených informací”, že Apple na WWDC představí iPady Pro s Face ID, nástupce MacBooku Air či iPhone SE 2 totiž nakonec víceméně sešlo, takže je jejich dnešní představení spíše v rovině teorií či zbožných přání. Že by tedy byla letošní WWDC na hardwary opravdu tak chudá?

Koncept Apple Watch s kulatým displejem:

Možná tomu tak nebude. V kuloárech se totiž šušká například o tom, že Apple chystá redesignované Apple Watch, které by měly dostat do stejného těla o poznání větší displej, díky čemuž by se je Applu podařilo výrazně vylepšit a zároveň by byly kompatibilní s pásky od starších generací Apple Watch. Co když ale Apple udělá i model zcela nový, díky kterému budou mít jeho zákazníci hned lepší výběr? Některé patenty totiž naznačují, že by mohl Apple pracovat dokonce na kulaté verzi svých hodinek, což by bylo jistě velmi zajímavé. A proč o tom píšu v souvislosti s WWDC? Protože při detailním prozkoumání pozvánky na tuto událost totiž něco, co připomíná kulaté Apple Watch, objevíte. 

Jedná se o kulaté Apple Watch?: 

wwdc18_fb

Samozřejmě se v tuto chvíli jedná o čistou spekulaci a je možné, že grafika znázorňuje například redesignovaný ovladač hlasitosti pro macOS 10.14 a iOS 12 (což bychom si přáli také), vyloučit znázornění Apple Watch však samozřejmě nemůžeme. Apple si navíc s podobnými náznaky čas od času na svých pozvánkách skutečně pohrává, což by mohlo tuto teorii jen potvrzovat. Vzpomeňme si například na pozvánku na březnovou studentskou konferenci, ze které bylo víceméně jasné, že bychom se mohli dočkat něčeho s podporou Apple Pencil. Když pak Apple ukázal na pódiu svůj nový iPad, již nebylo pochyb o tom, s čím tento nový produkt spojí síly. 

Uvidíme, s čím na nás tedy dnes večer Apple vyrukuje. Naplní se obavy některých zahraničních serverů, které jsou přesvědčeny o tom, že bude letošní WWDC kvůli malému počtu přichystaných novinek jedna velká nuda, nebo se jen Applu podařilo všechny věci pro dnešní den dokonale “ututlat” a všem nám dnes večer vyrazí dech? Co myslíte? 

wwdc18_fb

Dnes nejčtenější

.