Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o petici proti klávesnicím použitým v nových MacBoocích Pro a 12” MacBoocích. Ty jsou totiž podle mnoha uživatelů hlavním kamenem úrazu těchto počítačů a volají po jejich odstranění a ideálně i náhradě škody ze strany Applu. Ten už se kvůli tomuto problému dokonce octl dvakrát před soudem a o víkendu na něj přibyla u okresního soudu v San Jose další žaloba.

Nová žaloba vznesená proti Applu se od těch předešlých příliš neliší. I v ní totiž žalobce poukazuje na to, že jsou klávesnice s motýlkovým mechanismem velmi nespolehlivé. Větším problémem by ale mohlo být to, že podle žalobce Apple o problémech, který tyto klávesnice postihuje (zasekávání se či nereagování kdykoliv, co se pod ně dostane byť jen trochu nečistot) moc dobře věděl, ale přesto je na trh s klidným svědomím uvedl. To by se ale samozřejmě stávat nemělo, zvláště kvůli tomu, že náklady na výměnu klávesnice stojí zhruba 700 dolarů, jelikož se s ní mění i velká část počítače.

„Vadnou“ klávesnicí je osazen i tento MacBook Pro:

Vypadá to tedy, že zákazníkům Applu již pomalu dochází trpělivost a nebojí se proti tomuto technologickému gigantovi bojovat i soudní cestou. Navíc se dá očekávat, že celá tato zápletka neskončí jen u tří žalob, ale budou následovat další. Zda však budou úspěšné je v tuto chvíli samozřejmě předčasné soudit. Pro Apple by ale mohly být tyto žaloby minimálně impulzem k tomu, aby své klávesnice podrobil detailní analýze a v budoucnu je zkonstruoval tak, aby je podobné problémy nesužovaly. Ostatně, za cenu, kterou si Apple za své počítače účtuje, by to mělo být pravidlem. 

butterfly klávesnice

Dnes nejčtenější

.