Zavřít reklamu

Od zahájení úvodní keynote vývojářské konference WWDC nás dělí již méně než dvanáct hodin. Přesto se však stále objevují informace, které nám detaily ohledně novinek, které na ní Apple představí, prozrazují. S velmi zajímavými informacemi přispěchala i agentura Reuters, které se podařily získat detaily ohledně plánovaného upgradu rozšířené reality ARKit.

První verzi ARKitu představil Apple právě před rokem na WWDC, přičemž při jejím odhalování a následném komentování v dalších měsících neskrýval své nadšení. Dokonce i ředitel Applu Tim Cook se nechal několikrát slyšet, že by nejraději křičel radostí, jak je z jablečné rozšířené reality nadšený. První verze však měla samozřejmě určitá omezení, která sice Apple smazal aktualizací ARKit 1.5, která přišla jako součást iOS 11.3, vymýtit je však všechny samozřejmě nedokázal. I proto svět očekává, že se dnes večer dočkáme ARKitu 2.0, který přinese zajímavé novinky a spousty vylepšení. A právě tuto informaci potvrdili i reportéři z Reuters.

Toto vše je možné díky ARKitu:

Podle jejich zpráv Apple představí funkci, která umožní vidět objekt umístěný ve virtuální realitě hned dvěma uživatelům, díky čemuž tak budou moci přijít daleko lepší multiplayerové hry. Celá novinka by pak měla fungovat pouze lokálně mezi dvěma iPhony a nevyužívat tak vzdálené servery ani nic podobného, díky čemuž by měla být zajištěna velmi vysoká míra zabezpečení, na kterém si Apple tak moc zakládá. Tato novinka by se tak měla alespoň podle popisu výrazně lišit od konkurence, protože ta využívá k podobným věcem právě odesílání různých informací na cloudová úložiště.

Díky této novince tak někteří očekávají, že Apple představí nové hry z vlastní produkce právě pro více hráčů, díky kterým dostanou uživatelé tuto novinku do povědomí. Detaily ale v tuto chvíli samozřejmě nevíme. Pokud tomu tak však skutečně bude, mohl by dostat ARKit zcela nový rozměr. Jasno ale budeme mít až po večerní keynote, kterou vás budeme samozřejmě na našem webu provázet. 

arkit fb

Dnes nejčtenější

.