Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že cupertinská společnost v příštím roce osadí všechny modely iPhonů OLED displejem, kvůli němuž budou dražší. Dokonce zpráva zahýbala s cenami akcií. Ovšem někteří analytici se ptají, zda vůbec bude možné, aby Apple přešel výhradně na OLED technologii tak rychle.

Zpráva o tom, že Apple začne používat pouze OLED displeje, ovlivnila ceny akcií společností Samsung, Japan Display, Sharp a Universal Displays. Bloomberg však uvádí, že analytici ze tří analytických firem jsou skeptičtí. Přečtěte si důvody, proč zpochybňují, že by Apple začal příští rok používat pouze OLED displeje u nových iPhonů.

První analytik Jay Kwon ze společnosti JP Morgan uvádí, že klíčovou součástí letošní strategie kalifornského giganta je levnější model s LCD displejem, kterým může zaujmout obrovské masy lidí. Podle něj je tedy nepravděpodobné, že by jablečná společnost strategii do příštího roku změnila.

Podívejte se, jak by mohl vypadat iPhone X Plus. Koncept navrhl Muhsin M. Belaal Auckburaully:

Druhý analytik Jeff Pu ze společnosti Yuanta Securities Investment Consulting zase dodal, že Apple nebude mít dostatek OLED panelů pro všechny tři modely, což je též poměrně rozumný argument. Už vloni se totiž ukázalo, že výroba OLED displejů pro iPhony není zrovna jednoduchou záležitostí.

Závěrem se ke zprávě vyjádřili analytici z firmy Goldman Sachs, podle nichž nedávné finanční plány společností jako Japan Display ukazují, že Apple bude používat LCD displeje ještě příští rok. Daiki Takayama a Jie Dai naznačili, že pohyb cen akcií byl přehnaný.

I když nevíme, kdy přesně Apple přejde na OLED displeje, tak víme, že už pracuje na další technologii, kterou by mohl u budoucích vlajkových lodí použít, a to na microLED. Kdy k tomu však dojde si nikdo odhadovat netroufá. Navíc je krajně nepravděpodobné, že by je Apple nasadil rovnou na iPhony. Jako daleko pravděpodobnější varianta se jeví spíše jejich otestování na Apple Watch či jiném produktu.

iphone x plus fb

Dnes nejčtenější

.