Zavřít reklamu

O autonomních automobilech se v poslední době hovoří hlavně ve spojitosti s tragickou nehodou, při které zahynula chodkyně, a důsledcích, které by tato událost mohla na budoucnost této nové technologie mít. Zatímco však Uber, jehož auto ženu smetlo, přestal minimálně ve Phoenixu s testováním, ostatní společnosti včetně Applu ve svých testech pokračují. Speciálně jablečné společnosti se pak nejspíše velmi daří, jelikož svou testovací flotilu automobilů neustále rozšiřuje.

Je tomu zhruba dva týdny, co jsme vás informovali o tom, že se vozový park Applu rozrostl z lednových 27 automobilů na květnových 55. Za pouhé dva týdny se však Applu podařilo svou flotilu rozšířit o dalších 7 kusů, takže nyní čítá 62 automobilů, které má na starost celkem 87 řidičů. I z tohoto růstu se tak dá usuzovat, že testy jdou podle plánu a technologie se mílovými kroky přibližuje ke zdárnému konci. 

Apple testuje své autonomní řídící systémy na automobilech Lexus RX450h, které má osazeny speciálními senzory a kamerami pro detekci okolí. Tyto vozidla jsou na kalifornských silnicích celkem často k vidění, takže je není problém vyfotografovat. Na jejich fotky se tak můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem.

Přestože se nejspíš blíží práce Applu na autonomním řídícím systému do cíle, stále není jasné, jak s ním vlastně bude společnost nakládat. Plánu vytvořit vlastní automobil se totiž již před nějakým časem vzdala, takže se jako nejpravděpodobnější varianta jeví spojenectví s již zaběhlou automobilkou, se kterou se pokusí vytvořit autonomní automobil. Tomu ostatně nasvědčují i jeho námluvy z minulých měsíců, kdy se zkoušel spojit s Mercedesem a BWM. Nakonec si jej ale vzal pod křídla Volkswagen, se kterým nyní údajně pracuje na autonomních dodávkách, které budou sloužit zaměstnancům Applu. 

lexus

Dnes nejčtenější

.