Zavřít reklamu

Létání nemusí být vždy stoprocentně příjemným zážitkem. Ať už cestujete na dovolenou, za rodinou, nebo za prací, letecký způsob dopravy je často spojen s nepříjemným čekáním, zpožděnými lety a dlouhými intervaly. V United Airlines ale vědí, jak pasažérům dobu mezi lety zpříjemnit.

Letecká společnost United Airlines nedávno dokončila projekt luxusních prostor, ve kterých se pasažéři budou cítit jako v prvotřídním hotelu. Druhý salónek s názvem Polaris byl otevřen koncem letošního dubna na terminálu sanfranciského mezinárodního letiště. Prostory, určené cestujícím v business class, nabízejí skvěle vybavený, luxusní bar s restaurací, knihovnu, kvalitní sociální zařízení a dokonce i pohodlně zařízené prostory, v nichž se unavení pasažéři mohou v případě potřeby vyspat.

Deník Business Insider přinesl náhled do těchto míst, kam se běžný český turista asi jen tak nedostane. Letecká společnost United Airlines si pečlivě zakládá na tom, aby jedinečný zážitek z létání začal u jejích klientů ještě před nástupem do letadla. Poté, co minou luxusně vyhlížející recepci prostor Polaris, obloženou mramorem, čeká na cestující business třídy knihovna s čítárnou, vybavená pohodlnými křesílky a stolky s lampičkami. Prostory čítárny jsou navržené tak, aby návštěvníkům nechybělo soukromí, ať už ke čtení, práci nebo vyřizování korespondence či hovorů. V Polaris se cestující rozhodně nemusí bát, že se jejich elektronická zařízení vybijí. K dispozici zde mají celkem 492 USB portů a zásuvek.

Polaris má rozlohu téměř jako fotbalové hřiště a pyšní se hned dvěma poschodími. Klid, který zde panuje, ostře kontrastuje s ruchem a stresem zbytku letiště. Strop spodní haly zdobí decentní světla, připomínající noční oblohu. Cestující zde mají k dispozici pět privátních postelí a „hnízdeček“, kde mohou dospat svůj jet lag. Pro dokonalý odpočinek je letecká společnost vybaví navíc ještě špunty do uší a maskou na oči. Pro skutečné „spánkové labužníky“ je zde i speciální zařízení, produkující takzvaný „bílý šum“. Sprchy a sociální zařízení, které v Polaris naleznete, si v ničem nezadají s vybavením luxusních apartmánů. Personál společnosti se dokáže také postarat o oblečení cestujících, které na požádání vyžehlí.

Horní část prostor Polaris je již o něco rušnější. Najdete zde bar s proškolenou obsluhou, která vám na požádání namíchá váš oblíbený koktejl – v nabídce jsou jak klasické drinky, tak i letištní speciality s tématickými názvy. Polaris jsou prostory promyšlené a navržené do posledního detailu. Luxus je zde viditelný na první pohled, stěny baru jsou obložené bílým mramorem, podlahu kryje prvotřídní mramor, importovaný z Itálie.

U stropu visí designová svítidla se skleněnými stínítky, stěny zdobí vybrané kousky ze sanfranciského muzea moderního umění. Popíjení koktejlů si mohou cestující zpříjemnit pozorováním letadel z prosklené stěny. Klíčovou roli v Polaris hraje také jídlo. Restaurant Dining Room nabízí menu, sestávající z kalifornské i mezinárodní kuchyně. Komu se nechce vysedávat v restauraci, může využít služeb nedalekého bufetu.

Polaris fb

Dnes nejčtenější

.