Zavřít reklamu

Přední americké zpravodajské stránky zablokovaly přístup evropským uživatelům, přičemž na vině jsou nová pravidla týkající se ochrany údajů, která vstoupila v pátek v rámci Evropské unie v platnost. Jedná se například o webové stránky Los Angeles Times či Chicago Tribune. „Bohužel, naše webové stránky jsou ve většině evropských zemích v současné době nedostupné,“ uvádí se na webových stránkách, které momentálně hledají schůdné řešení.

Prozatím jsou blokované webové stránky spadající pod mediální domy Tronc, jako jsou Los Angeles Times, New York Daily News, Chicago Tribune, Baltimore Sun a další, a Lee Enterprises, který vlastní 46 lokálně zaměřených deníků ve 21 státech.

Další americké webové stránky, jako jsou Time, Huffpost a Washington Post, jsou evropským uživatelům přístupné, ovšem žádají od evropských návštěvníků souhlas s používáním jejich údajů. Deník USA Today, který provozuje společnost Gannett Company, zase oznamuje evropským čtenářům, že nebude shromažďovat jejich údaje.

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, kterému snad nikdo neřekne jinak než zkratkou GDPR, je nová legislativa Evropské unie, která má výrazně zvýšit ochranu osobních dat občanů. Uživatelé by tak měli mít větší kontrolu nad tím, jak je s jejich informacemi nakládáno.

ipad fb

Dnes nejčtenější

.