Zavřít reklamu

V posledních dnech jsme se na Letem světem Applem usilovně věnovali optimalizaci našeho magazínu, jejímž výsledkem je výrazně rychlejší načítání všech stránek webu, obzvláště pak galerie s obrázky. Kromě zrychlení načítání, které jistě ocení nejen uživatelé s pomalejším připojením, jsme také radikálně snížili množství dat, které je nutné k načtení stránky stáhnout.

Mezi novinky, které jsme přidali patří:

  • Automatická detekce rozlišení vašeho monitoru/displeje a načtení obsahu v takové kvalitě, která je potřebná pro váš displej. Pokud nemáte Retina displej, načtou se vám obrázky v nízkém rozlišení. Pokud máte displej s vysokým rozlišením, načtou se data ve vysokém rozlišení.
  • Automatická detekce rychlosti připojení k internetu a určení kvality načítaných dat na základě rychlosti vašeho připojení.
  • Snížení dotazů na databázi.
  • Radikální snížení velikosti načítaných stránek.
  • Razantní zrychlení galerií v článcích – obrázky se nyní při procházení mění instantně.
  • Veškerá data se načítají jen v takové velikosti, která je nezbytně nutná pro kvalitní zobrazení.

Dramaticky se tak zvýšila rychlost načítání webových stránek LsA a taktéž počet přenášených dat. Počet jednotlivých requestů na databáze se snížil na minimum potřebné pro načtení samotné stránky a byly odstraněny veškeré scripty, které zpomalovaly načítání. Samozřejmě i nadále náš web využívá technologie HTTPS, HTTP 2, asynchronní načtení a tak dále. V současné době vás při rychlosti načtení webu omezuje již jen rychlost vašeho připojení. Věříme, že zrychlení oceníte a prozradím, že v nejbližších týdnech přidáme také novou mobilní verzi webu, která vám ještě více usnadní prohlížení nejen magazínu, ale také diskusního fóra, bazaru a soutěže.

LsA

Dnes nejčtenější

.