Zavřít reklamu

Klipsch je moje srdcovka zejména díky designu a ladění zvuku, které k této společnosti neodmyslitelně patří. Design jsem obdivoval u všech produktů z řady reproduktorů již dlouhé roky a sám mám na stole právě reproduktory od značky Klipsch. Když mi však na recenzi přistál v pracovně Klipsch The Three, dlouhé desítky minut jsem jen tak seděl a prohlížel si jej ze všech stran. Od bezdrátového reproduktoru jsem zkrátka ani v případě Klipsch nečekal takovou kvalitu a perfektní design, který si dovolím zhodnotit na následujících řádcích. Pokud se vám však příliš nechce číst, pak běžte a zkrátka si jej kupte, nebudete toho v žádném případě litovat!

Design tak skutečný, jak jen může být
Pokud milujete kvalitní materiály a minimalizmus, pak si The Three zamilujete. Ten totiž přesně tímto disponuje a to v té nejelexantnější a nejluxusnější možné míře. Kvalitní dřevo, plátno a kov je tím jediným co z jakékoli strany kdy se na reproduktor podíváte uvidíte. Nikde není nic, co by bylo nekvalitní, neestetické nebo snad lacině působící. Ať již při pohledu z vrchu nebo ze spodu, vždy uvidíte jen perfektně zpracované kvalitní materiály, které společně se samotným designem umocňují dojem kvality, kterou Klipsch přináší v podobě tohoto bezdrátového reproduktoru. Zpracování je na první i druhý pohled zkrátka perfektní a ať se na něj dívám z jakékoli strany, nenapadá mě nic, co bych mohl vytknout.

Klipsch Stream Tri

V balení se kromě pečlivě zabaleného reproduktoru ukrývá potřebná dokumentace, kabely a také dálkové ovládání. Základní funkce jako je výběr hlasitosti, změna zdroje zvuku nebo zapnutí a vypnutí lze dělat na samotném reproduktoru bez nutnosti používat dálkové ovládání. Samotný reproduktor je vyroben ze dřeva a kovu. Zatím co vrchní a spodní část je dřevěná, přední kryje plátno a zadní strana je pak kovová. Právě na té najdete všechny možnosti připojení zdroje zvuku, samozřejmě kromě těch bezdrátových. Máte možnost připojit vaše zařízení do iFi, Bluetooth, AUX a pak je tam vstup cinch (levý a pravý kanál), který lze využít pro připojení analogového linkového vstupu, nebo gramofonu (s uzemněním GND). Vrchní část pak nabízí trojici tlačítek respektive přpínačů, které umožňují změnu zdroje zvuku, hlasitosti a vypnutí, respektive zapnutí samotného reproduktoru.

Perfektní projev a basy tam kde je čekáte
I když byste to možná podle designu nečekali, je Klipsch The Three doslova našlapaný nejmodernějšími technologiemi a tou nejvyšší možnou kvalitou přenosu zvuku, která je v současné době k dispozici. Reproduktor nabízí možnost použití jako Wireless Multi-Room systém, disponuje možností připojení zdroje přes Bluetooth, USB, optický kabel, 3,5 mm jack konektor a nabízí také plnou podporu pro připojení gramofonů. Samozřejmostí je pak podpora aptX™ codec. Již jen z výčtu všeho výše uvedeného je jasné, že reproduktor ke svému zařízení připojíte zkrátka jakýmkoli dnes používaným způsobem a to vždy v té nejlepší možné kvalitě, jakou současný přenos zvuku nabízí.

IMG_1534

Možná se budete nyní smát, ale zvuk je zkrátka takový jaký čekáte při pohledu na reproduktor. Je prostě reálistický a je na něm znát, že vychází ze skutečného dřeva. Zvuk je čistý a velmi dobře vyvážený, samozřejmě s nádechem typického ladění všech reproduktorů a sluchátek společnosti Klipsch. Vaše oblíbené skladby si budete chtít pouštět pořád dokola, protože je uslyšíte přesně tak, jak si je do vašich uší přáli umělci dostat. Pouštěl jsme si opakovaně Pink Floyd nebo Awolnation a neexistuje jediná skladba, u které bych si řekl že něco nezní tak jak má. Vše je zkrátka v perfektním balancu. Hudba je vyvážena s hlasem, jednotlivé melodie a tóny se neslévají a jste schopni kdykoli detekovat jednotlivé nástroje a tóny, jenž právě hrají.

Basy jsou skutečné jako celý zvukový projev a vynikají přesně tehdy, kdy si to hudebníci přejí. Neruší vás při poslechu, kde mají být jen něčím na pozadí, ale naopak vystoupí do popředí přesně ve chvíli, kdy to očekáváte a dodají zvuku tu správnou hutnost. Zvuk je pak velmi podobný tomu, který zažijete na koncertu nebo v klubu a zní velmi živě, díky čemuž obtvláště nahrávky živých koncertů získávají na realističnosti a znějí neskutečně dobře. Jediné co bych zvukovému projevu vytknul je to co mi vadí u všech bezdrátových reproudktorů. Zvuk se zkrátka šíří z jednoho místa, což stereo projevu zrovna neprospívá. To je však věc, která mi osobně vadí na všech reproduktorech, které nejsou ve stylu 2.0, 2.1 a tak podobně.

Resumé
Jediné co vás po přečtení těchto řádků může zajímat je cena. Ta se může zdát na první pohled poněkud vysoká, ovšem lehce odůvodnitelná a ve výsledku vlastně velmi zajímavá. Vy si totiž nekupujete jen perfektní zvuk, kupujete si realitu, kterou v současné době nabízí na trhu jen pramálo značek. Dřevo které vidíte je totiž skutečné dřevo, plátno jenž chrání reproduktor je skutečné plátno, tlačítka která vypadají jako kovová tak nevypadají, ona totiž kovová jsou. Nožičky na kterých reproduktor stojí jsou skutečně taktéž dřevené a tak dále a tak dále. Zkrátka pokud milujete tento styl designu, který Klipsch přináší, pak si zamilujete i reproduktor samotný. Je totiž neskutečně reálný, kvalitní na první pohled a věřte, že pokud jej položíte na stolek z Ikea, pak si budete připadat hloupě a nepatřičně. Tento reprák totiž vypadá skvěle na stole z dvěstě let starého dubu, ne na dřevotřísce. Jen na masivu a ve skutečně vymazlené kanceláři bude vypadat dobře a bude se hodit k doplňkům z pravé kůže, masivního dřeva a těch nejluxusnějších značek, kterými jej v kanceláři obklopíte. Klipsch The Three rozhodně není hračka pro děti, je to vážná věc a je potřeba ji zahrnout prostorem, jenž je pro ni stvořen.

Osobně jsem měl možnost vyzkoušet desítky bezdrátových reproduktorů od těch za pár set korun až po ty za pár desítek tisíc korun. Pokud bych si měl vybrat jeden, který budu mít celý zbytek života, pak je to Klipsch The Three. Pro mě osobně nejlepší bezdrátový reproduktor, který jsem kdy šlyšel! Jsem asi lehce ovlivněn tím, že designem mi zkrátka Klipsch učaroval a je to přesně ten styl, ve kterém mám celou pracovnu a který miluju, ovšem i když bych se na vše díval nezaujatým pohledem někoho, kdo nemiluje tento design, pak The Three stejně musím mít a je to i tak to nejlepší co jsem z oblasti bezdrátových reproduktorů kdy slyšel a viděl.

IMG_1541
IMG_1541

Dnes nejčtenější

.