Zavřít reklamu

Vo svete Tesly a elektromobility azda neexistuje väčší otáznik, ako ten čo sa vznáša nad hypotetickým príchodom Modelu Y. Konšpiračné teórie točiace sa okolo garáže firmy Tesla nie sú ničím novým, no na druhej strane všetci dobre vieme, ako dokáže Elon Musk prekvapiť. Posledné informácie by mohli naznačovať, že Model Y od Tesly môže prísť za menej ako rok.

Tieto informácie boli zverejnené priamo Elonom Muskom, na jeho twitteri. Nešlo pritom o žiadne veľkolepé vyhlásenia, práve naopak. Jednoduché udanie dátumu, ktorý sa vzťahuje na deň 15. marca (března) však kalifornský filantrop náhle spochybnil. Išlo vraj iba o výmysel, no myšlienka predstavenia vozidla práve na marcové Ídy by nemusela byť až tak zlá. Marcové Ídy sa vzťahujú ku dňu zavraždenia Julia Caesara, čo Muskovi k odhaleniu svojej novej vlajkovej lode viac než pasovalo. Aby toho nebolo málo, Musk toto vyjadrenie uviedol ako možný dátum predstavenia, nakoľko už v predošlých rozhovoroch uviedol, že Model Y bude s určitosťou predstavený do polovice budúceho roka. Na vyjadreniach Elona Muska sme sa už viac krát popálili. Môže teda ísť o dôveryhodné podsúvanie informácií? Presvedčte sa sami v nasledujúcich tweetoch.

Otázky smerujúce k chystanému SUV vozidlu rozvírila aj videoprrezentácia, ktorá bola zverejnená pred dvoma týždňami. Mimo úspechov týkajúcich sa elektrického ťahača Semi, Modelov 3 a S sme v ňom mohli vidieť aj záhadné vozidlo ukrývajúce sa pod plachtou. Svojím vzhľadom karosérie sa síce vôbec nepodobalo žiadnemu typu SUV, no konšpirátorom to viac než postačilo.

Finálny dátum príchodu Modelu Y od Tesly sa v konkrétnejšom zmysle slova zrejme v najbližších týždňoch nedozvieme. Je však dosť možné, že chystané SUV by mohlo byť predstavené práve v deň spustenia objednávok na základné verzie Modelu 3. K tomuto kroku by malo dôjsť už koncom tohoto roka. Nechajme sa ale prekvapiť, akú stratégiu sa firma rozhodne zvoliť a kedy uzrie očakávaný Model Y svetlo sveta.

Tesla Model Y

Dnes nejčtenější

.