Zavřít reklamu

Rozruch okolo hry Pokémon Go a podobných AR (rozšírená realita) titulov z predošlých rokov si pamätáme akoby to bolo včera. Milióny mladých, no aj starších ľudí pochodujúcich po uliciach naprieč celým svetom sa môžu znova tešiť z virtuálneho objavovania svojho susedstva. Do App Store dorazila hra Jurassic World Alive zaoberajúca sa tematikou, ktorú poznáme z legendárnej filmovej ságy.

Hry štýlu Pokémon GO si samozrejme našli aj svojich neprajníkov. Osobne som podobným hrám nikdy nevenoval väčšiu pozornosť, no predstava, že mnoho ľudí uprednostní vonkajšiu prechádzku za denného svetla pred vysedávaním medzi štyrmi stenami je viac než vítaná. Podobný fenomén si stanovili za cieľ viacerí vývojári. Či už ide o AR hru z univerza GhostBusters, alebo pokusy o začlenenie ságy Harryho Pottera, všetky tituly sa javili takpovediac ako výstrely do prázdna. Podarí sa tvorcom hry Jurassic World Alive zmeniť túto skutočnosť?

Za titulom stoja developeri zo štúdia s príznačným názvom Ludia. Hra stojí na jednoduchých základoch, pričom hlavnou úlohou hráčov je objavovať jednotlivé druhy prehistorických monštier na virtuálnej mape. Po zozbieraní určitého počtu DNA vzoriek sa vám automaticky odomknú dinosaurie prírastky, ktorými môžete disponovať. Chytené dinosaury môžete využiť v bojoch proti ostatným hráčom, alebo k ich kríženiu  a vylepšovaniu. Nápad hry síce nie je žiadnym unikátom, no aj naväčšieho skeptika by zaujímalo aké to je sa prechádzať po hlavnej ulici svojho mesta a naraziť na obávaného T-Rexa, alebo Velociraptora. V hre je k dispozícii aj možnosť fotografovania, takže si pkojne môžete zväčšniť dinosaura stojaceho pred vaším domov, alebo na akomkoľvek mieste.

Obsah do hry bude podľa tvorcov pridávaný systematicky. Na nové dinosaurie aktualizácie sa vzhľadom na prichádzajúci film Jurassic World: Fallen Kingdom môžeme tešiť už čoskoro.

  • Hra Jurassic World Alive je dostupná v App Store úplne zadarmo

[appbox appstore id1231085864]

Jurassic World Alive

Dnes nejčtenější

.