Zavřít reklamu

Kultovní klasika. Tak dnes mnozí pamětníci označují českou hru Polda, která debutovala na konci roku 1998 a od té doby začala psát svoji slavnou historii, tedy alespoň mezi tuzemskými hráči. Pokud jste se tedy narodili v 80. nebo 90. letech minulého století a vlastnili jste počítač s tehdy nejaktuálnějšími Windows 98 či staršími 95, pak si jistě na detektivní adventuru s nezapomenutelným dabingem od Luďka Soboty, Petra Nárožného a Jiřího Lábuse pamatujete. Dobrou zprávou je, že se nyní první díl Poldy po 20 letech vrací, a to na displeje iPhonů a iPadů.

Doposud bylo možné z App Store stáhnout dohromady čtyři z celkových šesti dílů Poldy, kdy kromě pátého chyběl první díl, kterým celá éra začala. Ačkoli bylo jeho vydání pro iOS a Android přislíbeno už minulý rok, do jablečného obchodu s aplikacemi se dostal až před pár dny, konkrétně ji naleznete zde. Stažení hry je bezplatné a stejně tak i její úvodní část je zdarma. Další epizody je už nutné si dokoupit, a to prostřednictvím nákupu v aplikaci za 79 Kč. Příspěvkem zároveň podpoříte studio Zima Software k další tvorbě.

Polda se odehrává v obci Lupany, kde se hlavní protagonista vydává po stopách tajemného únosu a bere tak zákon do vlastních rukou. Ve hře nechybí více jak čtyřicítka interaktivních postav, několik desítek různých prostředí, logické úkoly a zápletky, svérázný humor, skvělý dabing, hudba i zvuky a samozřejmě ani stylová grafika s odkazem na 90. léta. Oproti původní PC verzi se pak můžete těšit na množství návodů a tutoriálů, aktivní předměty v inventáři, vyobrazení aktivních míst v konkrétních lokacích a také nový způsob ovládání.

Polda1 FB

Dnes nejčtenější

.