Zavřít reklamu

Používání mobilního telefonu za volantem je problém a uvědomuje si to i společnost Apple. V iOS 11 jsme se konečně dočkali funkce „Při řízení nerušit“, která tlumí notifikace a omezuje tak rozptylování řidiče. Nedávno jsme informovali o výzkumu, ve kterém si americká pojíšťovna Everquote opatřila data z aplikace Everdrive. Data zahrnovalo údaje o 1,25 mld. naježděných kilometrů řidičů ve Spojených státech a poukázala na fakt, že 70% z nich mělo funkci nerušení při jízdě zapnutou.

Apple má zřejmě v úmyslu tuhle funkci dále rozvíjet a zdá se, že hlavní roli zde sehraje Siri. Vyplývá to alespoň z patentové přihlášky zveřejněné tento týden. Podle jejího textu bude Siri umět hovor přijmout a sdělit volajícímu, že se momentálně věnujete řízení vozu. Dále si zřejmě bude možné nastavit situaci, kvůli které jste současně zaneprázdněni a Siri bude na danou okolnost příslušně reagovat tak, jak si navolíte. Hlavní myšlenka celé funkce ale směřuje k řidičům za účelem dalšího omezení dopravních nehod. Jedná se pouze o patent, na kterém se nemusí začít nikdy pracovat. Taková funkce by ale jistě byla rozumným krokem vpřed.

Takhle zapnete funkci „Při řízení nerušit“:

Mnoho řidičů ale stále používá hands-free. Odborníci se k takovému stylu vedení hovorů staví zády a shodují se, že úroveň rozptýlení při telefonování je stejné jako při požití malého množství alkoholu. Hands-free je prý mnohem nebezpečnější, než konverzace se spolucestujícím.

Texting While Driving fb

Dnes nejčtenější

.