Zavřít reklamu

Apple se už několikrát pochlubil tím, že jeho divize se službami roste poměrně rychle. Ovšem podle analytika Geneho Munstera cupertinská společnost ztrácí stále miliardy tím, že si nenechá zpeněžit svůj software tak, jak by mohl.

Munster tvrdí, že kalifornský gigant by měl následovat další technologické firmy v tom, že si začne účtovat měsíční poplatky za předplatné aplikací zaměřených na profesionály. Jedná se konkrétně o aplikace Final Cut Pro, Logic Pro X, Motion, CompressorMainStage 3. Apple v současné době prodává všechny uvedené aplikace za jednorázový poplatek.

„Nevím, proč se tak ještě nestalo,“ řekl Munster. Pokračoval tím, že by bylo logické, kdyby Apple z aplikací udělal předplacené služby, podobně jako to má Adobe či Microsoft. Apple neposkytuje přesné informace o tom, jak jsou na tom jeho aplikace, ale občas nějaká čísla zveřejní. V loňském roce například společnost uvedla, že Final Cut Pro má 2 miliony uživatelů.

Profesionálové si oblíbili hlavně iMac Pro:

Z dlouhodobého hlediska by předplatné Applu poskytlo konzistentní tok příjmů. V současné době přibližně 30 % příjmů Applu pochází z předplatného služeb iCloud a Apple Music. Ročně tak jablečné společnosti přiteče do kasy zhruba 40 miliard dolarů jen z předplatného. Jelikož je trh se smartphony momentálně nejistý a zpomaluje se, tak by měl Apple podle analytika hledat jiné způsoby, jak přinést do své kasy více peněz.

Apple money Tim Cook FB

 

Dnes nejčtenější

.