Zavřít reklamu

V září 2017 Apple představil své Apple Watch Series 3 s LTE, díky čemuž se mu podařilo zanedlouho na to ovládnout trh s chytrými hodinkami s podporou LTE. Výzkumná společnost Canalys tento týden uvedla, že za první čtvrtletí roku 2018 činil podíl Applu 59% ze všech prodaných chytrých hodinek s LTE.

Dle slov analytika Jasona Lowa Applu nahrává právě úspěch nejnovějšího modelu a nedostatečná androidí konkurence:

„Klíčem úspěchu společnosti Apple na poli chytrých hodinek je nedostatek obdobných konkurenčních hodinek podporujících LTE. Apple si tak může mnout ruce. Nadšeni jsou jistě i operátoři, kteří vydělávají jak na hodinkách, tak i na předplatném za mobilní data. Zároveň si můžeme všimnout, že počet operátorů nabízejících Apple Watch se měsíc od měsíce zvyšuje.“

Low dodává, že kartami by mohly zamíchat chystané hodinky od Googlu zvané Pixel Watch, které by také měly disponovat LTE. I v současné době existuje několik konkurenčních produktů podporujících LTE. Problémem je, že se hodinky nedočkávají, na rozdíl od Apple Watch, velké podpory od výrobců aplikací třetích stran. Řeč je například o LG Watch Sport, LG Watch Urbane nebo Huawei Watch 2.

S úspěchu Apple Watch se nedávno radoval i Tim Cook:

„Apple Watch mají za sebou skvělé čtvrtletí a jejich prodeje stanovily nový rekord. Miliony lidí používají Apple Watch, které jim umožňují být neustále online a aktivní. V neposlední řadě napomáhají jejich zdraví a podporují tělesnou aktivitu.“

Jedna z reklam na Apple Watch Series 3:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=jUvD80mNKBM

Canalys dále uvádí, že konkrétně na americkém trhu se docela slušně daří chytrému náramku Mi Band od Xiaomi. Z 3,7 milionu zásilek, které společnost Xiaomi odeslala do USA, tvořily 90% právě jejich chytré náramky. Zatímco Mi Band se dá pořídit za cenu zhruba 25$, cena Apple Watch startuje na 249$ s modelem Series 1. Za nejnovější verzi si Apple účtuje 399$. Cena ale zřejmě není tak důležitá. Francisco Jeronimo, ředitel společnosti IDC, tvrdí, že v posledním čtvrtletí roku 2017 překonaly Apple Watch v počtu objednávek veškeré výrobce švýcarských hodinek.

Apple Watch Series 3 FB

 

Dnes nejčtenější

.