Zavřít reklamu

Včera večer jsme vás informovali o tom, že další kampus Applu vyroste velmi pravděpodobně v Severní Karolíně poblíž Research Triangle Park, což je jeden z největších vědeckých parků, v jehož blízkosti na nachází tři významné americké univerzity. Dnes pak vypluly na povrch další detaily, které včerejší informace potvrzují a navrch přidávají i něco navíc.

Podle nejmenovaného vládního zdroje je výstavba nového areálu Applu v Severní Karolíně prakticky “odklepnuta”. Tento projekt bude prý zdaleka největším projektem, který tento stát doposud viděl a nabídne opravdu obří možnosti zaměstnání. Celý projekt by totiž měl připravit zhruba deset tisíc pracovních míst, přičemž valná většina z nich by měla být ve výzkumu a vývoji. A jen tak pro představu, plat na těchto postech se pohybuje zhruba kolem 130 tisíc dolarů ročně. 

Apple Park:

Dolaďují se detaily

Že je zahájení projektu na spadnutí potvrzuje i to, že se Tim Cook údajně sešel s guvernérem Severní Karolíny, se kterým o projektu diskutoval. Severokarolínští zákonodárci se pak měli kvůli tomuto projektu včera sejít, aby prodiskutovali, jaké výhody Applu mohou nabídnout, pokud se rozhodne pro výstavbu právě u nich. Důležitost tohoto projektu si totiž všichni velmi dobře uvědomují.

Vypadá to tedy, že projektu již nestojí prakticky nic v cestě a v dalších dnech se tak dá očekávat oficiální potvrzení i ze strany Applu. Nechme se tedy překvapit, zda se odhodlá k další velkolepé stavbě typu Apple Park či dá tentokrát přednost spíše střídmější architektuře a vystaví pro své zaměstnance klasické kancelářské budovy, které nebudou ničím vybočovat.

apple campus 3 fb

Dnes nejčtenější

.