Zavřít reklamu

Jablečná společnost vydala včera ve večerních hodinách v pořadí již páté beta verze nových operačních systémů, mezi kterými samozřejmě nalezneme i iOS 11.4 pro iPhony a iPady. Pokud vás tedy zajímá, co tato beta přinesla za novinky, jste tu správně. Předem však upozorňuji, že se žádných obřích změn nedočkáte.

Jelikož je iOS 11.4 již v pokročilé fázi beta testování, je víceméně jasné, že do něj Apple žádné velké neověřené novinky nepřidal a zaměřil se především na opravy všech chyb a nedodělků, které tento systém doposud sužovaly. Hlavní novinkou této bety je tak oprava ikony pro ovládání hlasitosti v Ovládacím centru, kterou se mu podařilo v předchozích betách “rozbít”. Zbytek novinek by pak měl být určen “pod kapotu” vašich jablečných miláčků a měl by zlepšovat hlavně jejich výkon a bezpečnost. 

Jedná se o finální verzi?

Zajímavé je, že pátá beta iOS 11.4 by měla být podle všeho i tou poslední. Její velikost při stahování totiž dosahovala na iPhonu X 2,2 GB a ani na ostatních jablečných telefonech či tabletech neměla o mnoho méně. Předchozí bety však byly řádově o velikostech 300 až 400 MB, z čehož lze usuzovat, že na naše zařízení včera doputovala skutečně finální verze, kterou Apple již brzy uvolní. Datum uvolnění sice v tuto chvíli nevíme, dá se však očekávat, že proběhne buď koncem tohoto či začátkem příštího týdne.

A na co že se vlastně můžeme u nové verze systému těšit? Především na vymodlenou možnost ukládat a spravovat zprávy na iCloud. Díky tomu tak bude zálohování daleko snadnější a i správa napříč jablečnými zařízeními bude velmi jednoduchá. Pokud totiž například smažete jednu zprávu na jakémkoliv zařízení, zmizí automaticky za malou chvíli i na ostatních, na kterých jste přihlášeni svými údaji. Tuto novinku Apple poprvé představil téměř před rokem při představování iOS 11 a mnoho jablečných uživatelů očekávalo, že jí implementuje do systému daleko dříve. Bohužel se tak ale nestalo a my se této velké vychytávky dočkáme až téměř rok po jejím uvedení. 

Krou zpráv na iCloudu přinese iOS 11.4 i novinku ve formě AirPlay 2, která výrazně rozšíří možnosti ovládat hudbu skrze váš iPhone či iPad v Apple TV či HomePodu. Více se o AirPlay 2 dozvíte z tohoto článku. Dočkáme se ale samozřejmě i již zmíněných vylepšení výkonu či zabezpečení a nejspíše i podpory sterea u HomePodu.

iOS 11.4 FB 2

Dnes nejčtenější

.