Zavřít reklamu

Apple plánoval vybudovat v malém irském městečku Athenry datové centrum za 960 milionů dolarů, ale nakonec oznámil, že od projektu upouští. „Před několika lety jsme podali žádost na výstavbu datového centra ve městě Athenry,“ uvedla cupertinská společnost ve svém prohlášení. „I navzdory našim snahám došlo ke zpoždění schvalovacího procesu, což nás donutilo přejít k jiným plánům, a tak v datovém centru nebudeme pokračovat.“ Apple plánuje soustředit se na další datové centrum v Dánsku.

Datové centrum v Irsku mělo být největší datové centrum v Evropě, které by během stavby vytvořilo 300 pracovních míst, a potom 50 stálých pracovních pozic technického charakteru. Datové centrum se mělo zaměřit konkrétně na služby Apple Music, App Store, Message, Maps a Siri. Kalifornský gigant uvedl, že tento krok neovlivní nadšení pro budoucí projekty v Irsku.

Sice není jasné, proč Apple nakonec vzdal boj o datové centrum v Irsku, ale pravděpodobně se mu nechtělo neustále překonávat právní překážky. Apple představil projekt už před třemi lety, ovšem objevily se námitky ekologického charakteru. Dokonce ochránci zvířat hlásali, že datové centrum bude mít negativní dopad na netopýry a jezevce žijící v nedalekém lese.

Takto to vypadá v datacentrech v jiných zemích:

I když se chvíli zdálo, že Apple všechny problémy vyřešil, nestalo se tak. Rozhodl se, že od plánů vybudovat datové centrum v Irsku upouští.

datove centrum fb

Dnes nejčtenější

.