Zavřít reklamu

Populární chatovací aplikace WhatsApp, která aktuálně patří pod Facebook, přichází s novými pravidly. Nově je totiž aplikaci možné používat až od 16 let, zatímco doposud byla minimální věková hranice stanovena na 13 let. Nové omezení je známé již od konce minulého měsíce, teprve až před pár dny ale začali vývojáři upozorňovat i samotné uživatele, kteří musí potvrdit, že minimální věk splňují. Bez souhlasu je totiž aplikace nepoužitelná.

WhatsApp potažmo Facebook se zvýšením minimálního věku snaží splnit nová pravidla Evropské unie pro ochranu osobních dat (GDPR), která vstoupí v platnost 25. května. Minimální věková hranice 16 let se tak vztahuje jen na uživatele v Evropě, zatímco ve zbytku zůstává na původních 13 letech. Původně ani nebylo přesně dané, zda a případně jak bude WhatsApp věk ověřovat a jestli bude například potřeba nahrát kopii nějakého dokumentu. Před pár se však uživatelům začala po otevření aplikace zobrazovat výzva, která informuje o aktualizovaných podmínkách použití, jenž je možné přijmout pouze po potvrzení minimálního věku 16 let, a to prostým přepínačem.

Ve spojitosti s GDPR nabídne WhatsApp i další novinky. Uživatelům například umožní stáhnout si zprávu s podrobnostmi o údajích, které o nich uchovává. Nová funkce navíc nebude omezena jen na uživatele z Evropy, ale bude zpřístupněna po celém světě.

WhatsApp FB

Dnes nejčtenější

.