Zavřít reklamu

Ohľadom novej generácie elektronabíjačiek Tesla Supercharger ešte nie je všetko tak jasné, ako by sa očakávalo. Elon Musk sa však vyjadril k problematike využívania nabíjačiek jeho spoločnosti. Musk sa uzatvárať nechce, nabíjačky môže využívať každý kto bude mať záujem, ak sa rozhodne adekvátne zaplatiť.

Napriek tomu, že doteraz nikto o partnerstvo neprejavil záujem, Elon Musk to vidí optimisticky. „Nabíjačky Supercharger sa nenachádzajú v oplotenej záhrade,“ hovorí boss spoločnosti Tesla. Prístup by k nej mal mať každý, kto sa rozhodne niečo ponúknuť. Okrem toho Musk hovorí, že potenciálny partner by mal disponovať rovnakým napájacím štandardom ako firma Tesla, resp. vytvoriť adaptér s potrebnou kompatibilitou.

Druhou podmienkou od šéfa Tesly je samozrejme vyžadovaná finančná angažovanosť v nákladoch. Tesla sa aj napriek nedávnym skutočnostiam nesnaží vynakladať všetok svoj čas na zárobkovú činnosť. Dôkazom je aj čiastočné spoplatnenie týchto nabíjačiek. V neďalekej minulosti bolo nabíjanie prostredníctvom Superchargerov od Tesly zdarma. Čiastočné spoplatnenie, ktoré spoločnosť nedávno zaviedla má však slúžiť na výstavbu stále nových staníc, preto z toho firma nemá prakticky nič, okrem kapitálu, ktorý použije na nové nabíjačky.

O nových informáciách a inováciách z dielne Tesly, SpaceX a Boring Company vás budeme aj naďalej informovať. Nabíjačku Supercharger od spoločnosti Tesla si môžete pozrieť v akcii v nasledujúcom videu.

Tesla Supercharger

Dnes nejčtenější

.