Zavřít reklamu

Touch ID je již roky neodmyslitelnou součástí našich iPhonů a pro mnohé z nás také jednou z nejdůležitějších součástí. Apple poprvé použil Touch ID v iPhone 5S a od té doby jej neustále zdokonaluje a snaží se jej zrychlit. Každá nová generace iPhonů tak přináší rychlejší a přesnější senzor otisků prstů. I přesto však existuje poměrně jednoduchý trik, jak Touch ID ještě zrychlit a zpřesnit. Rozdíl navíc poznáte nejen na starších telefonech, ale citelný je i u iPhone 8, na kterém jsem vše testoval. Na rozdíl od Face ID umožňuje Touch ID přidání několika otisků prstů, pomocí kterých můžete svůj telefon nebo iPad odemknout. Celkově můžete přidat až pět otisků prstů.

Nikde však není psáno, že musíte přidat pět různých prstů. Můžete přidat dvakrát ten stejný otisk prstu, respektive ten stejný prst a pokud to uděláte, zjistíte, že je Touch ID náhle rychlejší a přesnější. Je to poměrně logické, protože když přidáte jeden prst dvakrát, procesor automaticky dokáže rozeznat otisk rychleji a přesněji, jelikož jej porovnává s dvojící předloh, z nichž obě v případě shody mohou být použity k odemknutí telefonu. Zrychlení je skutečně znatelné a stačí abyste pro něj přidali další otisk stejného prstu.

touch id

Pokud jste prvotně nastavili například palec, přejděte do nastavení – Touch ID a kódový zámek a zde přidejte další otisk. Použijte opět stejný palec, respektive stejný prst a nastavte na něj druhý otisk (více nemá význam, k dalšímu zrychlení již nedojde). Jakmile máte nastaveno, sami uvidíte, že se odemknutí telefonu jednak zrychlilo, ale také zpřesnilo.

messages-unlock-touch-id-fb

Dnes nejčtenější

.