Zavřít reklamu

Hru z dielne štúdia Iron Monkey s názvom Lazaretto možno poznáte zo Steamu. Tvorcovia sa rozhodli rozšíriť zoznam platforiem ponúkajucich tento titul a preto si ju môžeme vyskúšať aj na svojich iPadoch a iPhonoch. Napriek tomu, že nejde o boh vie ako kvalitný titul, no určite stojí za vyskúšanie.

V hre sa postavíte do úlohy objavovateľa, ktorý sa dostane na opustený ostrov. Tento ostrov bol kedysi domovom duševne chorých a posadnutých ľudí, preto už asi aj vy tušíte čomu budete čeliť. Niektoré scény pôsobia naozaj desivým dojmom a grafické spracovanie tiež nie je úplne na zahodenie. Hororový žáner je už maximálne presýtený rôznymi filmami a hrami z prostredia ústavov, nemocníc a domov, v ktorých údajne straší. No čo sa týka hernej knižnice App Store, podobné tituly sa tu vyskytnú len zriedkavo.

Hra vás preverí mimo odolnosti voči desivým úkazom aj po strategickej stránke. Lazaretto totiž obsahuje niekoľko logických hádaniek, ktoré poznáme z puzzle štýlu hier. Jedným z dôležitých aspektov hry, je interakcia so strašidelnými charaktermi bez fyzického boja. Pri nepríjemných situáciách si budete musieť poradiť namiesto využitia hrubej sily použitím priestoru a rôznych zákutí. Pri úteku pred krvilačnými hrozbami vám pomôžu skrýše a predmety, ktoré nájdete vo svojom okolí. Pre vybraných odvážlivcov sa odporúča hrať Lazaretto so slúchadlami, no pokiaľ k nim nepatríte, radšej hru hrajte za denného svetla.

https://www.youtube.com/watch?v=yt9Kow5wGi8

  • Hororová hra Lazaretto pre zariadenia s iOS je dostupná v App Store.

[appbox appstore id1316673185]

Lazaretto

 

Dnes nejčtenější

.