Zavřít reklamu

Za poslední rok jsme vás už několikrát informovali o tom, jak jablečné hodinky zachránily svému majiteli život. V říjnu loňského roku chytré hodinky s logem nakousnutého jablka dokázaly odhalit plicní embolii u 28letého Jamese Greena z Brooklynu. O měsíc později si surfař pomocí Apple Watch Series 3 přivolal pobřežní hlídku, když ho vítr odnesl daleko od pevniny. Smrtce z lopaty utekl díky inteligentním hodinkám i Scot Killian, jenž dostal ve spánku infarkt.

O další příběh se šťastným koncem se podělila teenagerka z Floridy, která tvrdí, že jí Apple Watch zachránily život poté, co ji upozornily na nebezpečně vysokou srdeční frekvenci. Teprve 18letá Deanna Recktenwald byla zrovna v kostele, když jí Apple Watch varovaly, že její tepová frekvence dosáhla 190 úderů za minutu a že by měla okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

„Bylo to znepokojující, když nám hodinky ukázaly, že máme vyhledat lékařskou pomoc,“ řekla Stacey Recktenwald, matka teenagerky. „Dokonce jsem ani nevěděla, že mohou na něco takového upozornit.“

Lékaři z nedaleké nemocnice potvrdili, že slečna skutečně má rychlou srdeční frekvenci. „Byla jsem překvapená, že se hodinky nemýlily,“ řekla Stacey. Po několika vyšetřeních se zjistilo, že Deanna trpí chronickým onemocněním ledvin. Výsledky z vyšetření ukázaly, že její ledviny fungují pouze na 20 % a že se v budoucnu nevyhne transplantaci. To by však bez upozornění od jablečných hodinek nejspíš ještě nějaký ten pátek nezjistila.

Stacey napsala poděkování CEO cupertinské společnosti Timu Cookovi za to, že Apple Watch zachránily její dceři život. Cook na e-mail odpověděl: „Stacey, jsem rád, že je vaše dcera v pořádku. Děkujeme, že jste se podělila o její příběh. Inspiruje nás to. S pozdravem Tim.“

apple-watch-series-3-verge FB

 

Dnes nejčtenější

.