Zavřít reklamu

Apple podle spekulací plánuje zakomponovat do svých systémů funkci cross-platform, která by umožňovala spouštět aplikace napříč různými platformami. Znamená to tedy, že jednu a tu samou aplikaci byste spustili jak na iPadu, iPhonu, tak i Macu. Ovšem podle známého novináře Johna Grubera cupertinská společnost funkci přinese až ve verzích macOS 10.15 a iOS 13, nikoliv ve verzích macOS 10.14 a iOS 12.

Už v lednu jsme vás informovali o tom, že kalifornský gigant připravuje zavedení vývojářského nástroje, který umožní vytvářet univerzální aplikace pro jablečné systémy. Bez problémů by takové aplikace fungovaly jak na zařízeních s macOS, tak i na zařízeních s iOS. Mark Gurman tehdy předpověděl, že funkce cross-platform se objeví už v iOS 12 a macOS 10.14 a že ji zřejmě Apple představí na nadcházející konferenci WWDC v červnu.

Koncept iOS 12 od Prince Studio:

Gruber však uvádí, že si je téměř jistý, že funkce spatří světlo světa až v roce 2019, tedy v macOS 10.15 a iOS 13. Apple si od funkce slibuje ještě větší propletení jeho ekosystémů a usnadnění práce vývojářů třetích stran. Zda jsou však tvrzení Grubera podložené nějakými zdroji přímo z útrob Applu bohužel netušíme.

Prozatím tedy ještě není přesně jasné, kdy Apple funkci cross-platform vypustí, vzhledem k tomu, že se názory analytiků a novinářů liší. Vývojářská konference se však blíží, a tak se už v červnu dozvíme, co macOS 10.14 a iOS 12 přinesou.

cross-platform-fb

Dnes nejčtenější

.