Zavřít reklamu

Ačkoliv je vloni představený iOS 11 mnohými uživateli i nyní tvrdě kritizován za svou nedodělanost  a označován spíše za jakousi beta verzi ostrého systému, jeho osvojení na jablečných telefonech a tabletech neustále roste. Podle nejnovějšího průzkumu, který zveřejnil Apple na svých vývojářských stránkách, je totiž nejnovější jablečný systém nainstalován na více než třech čtvrtinách zařízení

Ke 22. dubnu byl iOS 11 nainstalován 76 % všech aktivních zařízení se systémem iOS. To je jen pro představu o 11 % více, než na kolika zařízeních byl iOS 11 nainstalován v půli ledna tohoto roku. Šestého listopadu byly pak jablečné telefony “zamořeny” iOS 11 pouze z 52 %. 

Zajímavé je i to, že celých 19 % zařízení využívá stále iOS 10, který je podle mnohých jablečných uživatelů v porovnání s nejnovějším iOS 11 daleko zdařilejší. Do těchto devatenácti procent však musíme samozřejmě započítat i zařízení, pro které je iOS 10 posledním podporovaným systémem.   Za zmínku pak stojí i 5 % zařízení fungujících na starších verzích systému iOS. 

Pamatujete si ještě na iOS 10? Zavzpomínejte na něj v tomto porovnání: 

Přestože se podíl nového iOS 11 mezi jablečnými telefony neustále zvyšuje, oproti iOS 10 je jeho růst výrazně pomalejší. Právě vychvalovaná “desítka” se totiž mohla pochlubit například 80% ovládnutím jablečných zařízení již v únoru roku 2017. Jak už jsem však psal výše, pomalý růst iOS 11 je nejspíše zapříčiněn hlavně chybami, které obsahoval. Kvůli nim totiž s upgradem váhalo opravdu spoustu uživatelů, přičemž i my na našem webu jsme zaznamenali opravdu obrovské množství dotazů, zda dává přechod z iOS 10 na iOS 11 kvůli velkému množství chyb smysl či nikoliv. 

Rychlá rozšířenost nových systémů je něco, čím se Apple výrazně liší od konkurence. Podobný výzkum totiž ukázal, že například konkurenční Android ve verzi 8.0 Oreo (tedy ten nejnovější), který Google představil na konci loňského srpna, je nyní nainstalován na pouhých 4,6 % zařízení. Valná většina smartphonů s Androidem pak běží na verzích Lollipop, Marshmallow a Nougat, které vyšly v letech 2014, 2015 a 2016. 

iOS 11

Dnes nejčtenější

.