Zavřít reklamu

Fanúšikovia legendárnej ságy od J.K. Rowling sa konečne dočkali. Harry Potter: Hogwarts Mystery dorazil práve na čas a odhalí vám všetky tajomstvá a záhady strednej školy čarodejníckej. Štúdio Jam City, stojace za kúzelníckym titulom hlási rekordné počty sťahovaní v digitálnom obchode App Store.

Tvorcovia hry nás držali v napätí prakticky už od ohlásenia príchodu hry. Široká komunita nadšencov sa práve dnes dočkala a  tak sa milióny hráčov po celom svete môžu pridať na cestu za titulom najlepšieho čarodejníka všetkých čias. Ako bolo avizované v predošlých článkoch, príbeh hry sa odohráva ešte pred príchodom Harryho Pottera do Rokfortu (Bradavice), no v hre je možné naraziť na všetký postavy profesorov, ktoré poznáme z kníh a filmov.

Hra vás postaví do úlohy nového študenta, ktorý príde počas svojho pôsobenia na čarodejníckej škole do styku s celou škálou záležitostí, ktoú život kúzelníka ponúka. Samozrejmosťou je tvorba vlastnej hernej postavy, ktorej môžete pridať meno, upraviť vzhľad a nakoniec si aj vybrať fakultu, ktorú budete v príbehu zastupovať. Prvá fáza hry je zameraná skôr na zoznámenie s ovládaním a súhru s celým herným systémom. Počas osvojovania herných princípov a rôznych funkcií si vyberiete svoj vlastný prútik u Garricka Ollivandera, nakúpite knihy v známom obchode Flourish and Blotts a zoznámite sa s mladým kúzelníkom Rowanom, ktorý bude pôsobiť v úlohe asistenta pri vašich prvých krokoch na čarodejníckej škole.

Hra vás prevedie všetkými možnými činnosťami, ktoré si pamätáte z filmovej ságy Harry Potter. Každé kúzlo je sprístupnené až po zvládnutí bodov skúseností, takže sa ho v podstate musíte „virtuálne naučiť“. Pre svoju fakultu získavate body, ktoré ako vieme slúžia pre rast vašej fakulty. Hra je postavená na báze energie, ktorá sa vám dopĺňa v časových úsekoch a slúži na ďalší postup príbehom. Tento systém je takpovediac klasikou dnešného videogamingu. Viac vám ale zatiaľ nebudeme prezrádzať, viac informácií sa dozviete už čoskoro v chystanej recenzii.

Hra je na prvý pohľad veľmi inštinktívna a asistencia vo forme optimálnych krokov vám napovie ako zo začiatku postupovať. Neváhajte, chopte sa aj vy svojho prútiku  a zmerajte si sily s najlepšími čarodejníkmi všetkých čias.

  • Hra Harry Potter: Hogwarts Mystery je od dnešného dňa dostupná zdarma pre zariadenia  s iOS

[appbox appstore id1333256716]

Harry Potter

Dnes nejčtenější

.