Zavřít reklamu

Americký patentový úřad zveřejnil tento týden další zajímavý patent, který si u něj Apple zaregistroval. Jedna z technologií, nazývající se iDevice, nám ukazuje zařízení, u nějž je možno nejspíše složit diplej. Patent byl podán v říjnu roku 2016, poskytnut veřejnosti byl ale tento týden.

patent

Podle spisu přiloženého k patentové přihlášce bude možné telefon sklopit v polovině zařízení. Neví se, zda bude displej zlom překrývat nebo v onom místě vůbec nebude. Nabízí se nám tedy možnost iPhonu s ohebným displejem, nebo zařízení se dvěma displeji. Vzhledem k přirozené inovační evoluci se lze domnívat, že jde o tu zajímavější, první variantu.

Apple však není samozřejmě první, kdo se o podobné řešení u smartphonů minimálně skrze patenty zajímá. Se stejnou myšlenkou si totiž již nějakou chvílí pohrává i Samsung, LG, Oppo, Huawei, Lenovo či ZTE. Těžko však říci, která z těchto společností je zatím s vývojem nejdál. Minulý rok se hovořilo hlavně o Samsungu, jehož plány se však před nedávnem kvůli nedostatečně kvalitním technologiím umožňujícím vytvoření podobného smartphonu sesypaly.

Není to první patent, který poukazuje na možná se blížící ohebný iPhone:

Analytici ze společnosti Digitimes jsou toho názoru, že letos dorazí na pulty první smartphone s ohebným displejem. Zda tomu tak však skutečně bude ukáží až následující měsíce. Je však poměrně pravděpodobné, že pokud skládací smartphony přijdou, Apple nebude jejich průkopníkem. Obecně totiž platí, že s novými technologiemi přichází Apple mnohdy o něco později než konkurence, za to je však jeho „výtvor“ o poznání dokonalejší.

patent3

Dnes nejčtenější

.