Zavřít reklamu

Apple přesně před 9 lety, tedy konkrétně 16. dubna 2009, vrátil Microsoftu ránu v rámci jejich reklamního boje. Redmondská společnost totiž zveřejnila reklamu, ve které kritizovala svého rivala z Cupertina za to, že se jeho notebooky neprodávají za méně než 1 000 dolarů, na což Apple reagoval podobnou mincí.

Microsoft zahájil reklamní kampaň zvanou Laptop Hunter, na kterou Apple vzápětí reagoval, neboť Microsoft chtěl k sobě přetáhnout zákazníky tím, že lákal na cenově dostupné notebooky. Ovšem to by zas tak nevadilo, ale Microsoft zároveň v reklamním spotu kritizoval jablečné notebooky, ovšem nikoliv kvůli hardwarovému vybavení, ale kvůli ceně.

Microsoft reklamním videem rozhodně neskončil. Ještě poskytl kontroverzním zprávu jedné technologické asociaci, ve které porovnával ceny a hardwarové rozdíly mezi Macy a počítači. Apple se však nenechal a reagoval na to tím, že v tento den před devíti lety spustil nová videa v rámci populární kampaně zvané I’m Mac, kde se pokusil tvrzení Microsoftu vtipně vyvrátit.

Na videa z reklamní kampaně I’m Mac se můžete podívat zde:

Microsoft měl oprávněně obavy o své postavení na technologickém trhu. Apple totiž během devadesátých let ovládl trh, a tak popularita Microsoftu začala klesat. Apple se do popředí prodíral i díky iPhonu a iPodu, přičemž těmito produkty si k sobě přitáhl značnou část zákazníků.

V květnu roku 2010 kalifornský gigant konečně překročil tržní hodnotu Microsoftu. Takřka rok na to Apple svou hodnotou překročil i ropného magnáta ExxonMobil.

Microsoft-iOS

Dnes nejčtenější

.