Zavřít reklamu

Elon Musk v nedávnom tweete oznámil, že v najbližšom teste Hyperloop Podu bude cieľom dosiahnuť polovičnú rýchlosť zvuku. Docielenie takejto méty môže znamenať významný krok vo vysokorýchlostnom cestovaní nielen pre SpaceX.

Chystaný test by mal byť naozaj vzrušujúci, keďže ide o dosiahnutie rýchlosti 617,5 km/h (383,7 mph) na úseku o dĺžke približne 1.2 km. Napriek všetkým rizikám, ktoré by test mal obnášať si Musk neodpustil v tweete krátky vtip o roztrhaní Podu na kúsky, ale aspoň vzrušujúcim spôsobom.

V minuloročnom príspevku na Instagrame Musk podotkol, že tím SpaceX sa rozhodol zistiť akou rýchlosťou by sa Pod mohol pohybovať bez pomoci iného zariadenia. Už pred časom bol Pod schopný vyvinúť rýchlosť 354 km/h (220 mph). Preto by dosiahnutie polovičnej rýchlosti zvuku znamenalo pre SpaceX pozoruhodný úspech.

https://www.instagram.com/p/BYckipugds5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_control

Nadchádzajúci test upgradovaného Hyperloop Podu sa pravdepodobne objaví s príchodom tohtoročnej študentskej súťaže Hyperloop Competition 2018. Tá sa uskutoční 22. Júla a postaví proti sebe množstvo študentských tímov z celého sveta. Úloha tímov je jednoduchá, bude spočívať v prekonaní čo najvyššej rýchlosti.

V poslednej súťaži sa podarilo vyhrať  zoskupeniu WARR Hyperloop, tímu z Technickej univerzity v Mníchove. V minulom roku sa študenti spoliehali na ľahký podvozok, ktorý bol poháňaný elektromotorom s výkonom 50 kW s pripojením na polyuretánové kolesá. Počas súťaže dosiahol Pod od  mníchovských študentov 325 km/h (202 mph), čím vyradil z boja svojich najlepších konkurentov – Paradigm Hyperloop a SwissLoop.

WARR Hyperloop sa určite chystá obhájiť svoj titul aj na tohtoročnej kompetícii. Podľa oficiálnej webovej stránky skupiny bude tím WARR Hyperloop pre tento rok zložený z 45 členov z 16 rôznych krajín. Rovnako je v pláne aj úplne nový Pod, s ktorým sa pobijú o víťazstvo so svojimi protivníkmi.

  • Zostrih z minuloročnej súťaže si môžete pozrieť v nesledujúcom videu.

Elon Musk  sľubuje od tohtoročnej súťaže talentovaných študentov veľké úspechy.O nadchádzajúcej súťaži, ako aj o novinkách z prostredia SpaceX a Tesly vás budeme informovať.

Hyperloop

Zdroj: teslarati

Dnes nejčtenější

.