Zavřít reklamu

Žijeme ve světě, kde je všechno třeba dělat rychle. Pošta nám balík doručí většinou na druhý den, ale i to je málo. My bychom potřebovali, aby nám hned při odeslání objednávky požadovaný produkt přistál přímo před naším vchodem. A tak to funguje i v informačních technologiích. Zde ale máme alespoň možnost se nějak k okamžitému řešení problémů přiblížit a dneska vám jednu takovou možnost ukážu. Stalo se vám někdy, že jste opravdu co nejrychleji potřebovali na vašem macOS zařízení vypočítat nějaký příklad? Většinou byste tohle řešili za pomocí kalkulačky, ale to byste zase museli otevřít Launchpad a zde kalkulačku – no prostě to trvá déle a musíte udělat o pár kliků navíc. Příklady se ale dají počítat i pomocí Spotlightu. Jak na to?

Jak počítat příklad pomocí Spotlightu

Je to velice jednoduché. Stačí pomocí lupy v pravém horním rohu aktivovat Spotlight. Taktéž můžete Spotlight aktivovat pomocí klávesové zkratky Command + mezerník. Otevře se malé černé okno, do kterého už stačí jednoduše zadat jakýkoliv příklad. Je jedno, jestli budete chtít vyřešit příklad 2+2 a nebo nějaký komplikovanější s hromadou znamének – Spotlight to zvládne a vždy vám ukáže správný výsledek. Jak to funguje v praxi se můžete podívat v galerii níže.

Spotlight je velice zajímavý – můžete v něm nejen počítat příklady, ale taktéž v něm najdete všechno, co potřebujete. Slouží jako takový Google uvnitř vašeho zařízení. Potřebujete v mapách najít adresu? Můžete ji zadat do Spotlightu. Potřebujete cokoliv najít skrze celý systém? Pomocí Spotlightu můžete.

Mac Apps 5

Dnes nejčtenější

.