Zavřít reklamu

Je pravidlem, že po pár dnech od vydání nové verze operačního systému iOS přestává Apple jeho starší verzi podepisovat, což ve zkratce znamená, že se na ní již nedá vrátit zpět. Nejinak tomu je i nyní. Během včerejška totiž Apple přestal podepisovat předposlední verzi systému iOS 11, tedy 11.2.6. Pokud by vám tedy z nějakého důvodu nevyhovoval iOS 11.3 a přemýšleli jste nad tím, že se na jeho předchůdce vrátíte, máte smůlu.

Apple k tomuto kroku přistupuje hlavně proto, že nové verze systémů obsahují krom zajímavých novinek i opravy bezpečnostních chyb, které iOS 11 sužovaly. Ukončením podpory starších systémů se tak Apple de facto snaží své zákazníky co nejvíce ochránit.

V případě iOS 11.3 však nejspíš žádný důvod k přechodu na starší verzi systému mít nebudete. Po dlouhém testování v něm totiž Apple konečně představil Kondici baterie, která umožňuje majitelům starších iPhonů zjistit, jak na tom jejich baterie skutečně je a zda je již potřeba výměna. Starší baterie se zhoršeným stavem se totiž neblaze podepisují na výkonu zařízení, jelikož je kvůli nim spouštěn software pro správu napájení. Ten výkon telefonu v určitých situacích “přiškrtí”, čímž jej sice zpomalí, zabrání tím ale neočekávaným vypnutí. Krom této novinky jsme se pak dočkali například i nových animoji pro iPhone X. Seznam všech novinek si můžete přečíst zde. 

iOS 11.2.6

Dnes nejčtenější

.