Zavřít reklamu

Minulý týden obletěla svět velmi zajímavá zpráva o tom, že Apple tajně vyvíjí vlastní microLED displeje, kterými by rád v budoucnu nahradil LCD a OLED panely, které nyní využívá. K Bloombergu, který minulý týden tuto zprávu přinesl, se pak dnes připojil další zdroj – portál DigiTimes.

Podle výše zmíněného zdroje budou první microLED displeje určené pro Apple Watch a headsety pro rozšířenou realitu, na kterých prý Apple také pracuje. Displeje pro Apple Watch by měly dosahovat zhruba 1,4”, headset pro rozšířenou realitu se pak dočká displejů o velikosti 0,8”. Pokud se tyto displeje osvědčí, dá se jejich využití očekávat i v dalších produktech včetně iPhonů. 

Zdroj portálu DigiTimes stihl prozradit i to, že Apple na vývoji displeje spolupracuje spolu se společností TSMC, díky čemuž by mohl být jeho vývoj o něco rychlejší. Apple by prý mohl první microLED displeje vyrábět již na konci tohoto roku. Toto tvrzení se ale rozchází se zprávou Bloombergu, která k příchodu těchto displejů až tak optimistická není. Podle zdrojů agentury se totiž začnou microLED displeje vyrábět zhruba v roce 2020.

Klasické Apple Watch se mohou zatím chlubit „jen“ klasickými OLED displeji: 

Jen pro prémiové řady? 

A co je vlastně pro mnoho technologických společností v čele s Applem tím největším microLED tahákem? Především výrazně vyšší úroveň jasu, tenčí panely a výrazná úspora energie, díky čemuž by mohly produkty vydržet na jedno nabití daleko déle. Tyto vlastnosti jsou však podle analytika DigiTimes vykoupeny vysokou cenou, která je několikanásobně vyšší než u OLED displejů nynějších Apple Watch. Z tohoto důvodu bychom se tak mohli dočkat těchto displejů nejprve u prémiových modelů z keramiky či dalších hodnotných materiálů. 

apple-watch-series-3-hed-2017

Dnes nejčtenější

.