Zavřít reklamu

Loňské iPhony 8 a iPhone X jsou vůbec prvními telefony od Applu, které se chlubí bezdrátovým nabíjením. I přes to ale Apple ve svém portfóliu zatím nemá vlastní bezdrátovou podložku a zákazníkům nabízí nabíječky od Belkinu a Mophie, jakožto řešení šité na míru svým telefonům. Zatímco první zmíněné jsme se věnovali v recenzi už před několika týdny, dnes se podíváme na podložku od Mophie, kterou jsme za uplynulý týden řádně otestovali.

mophie Charging Base se od své bílé sestřičky z dílny Belkinu příliš neliší. Její hlavní odlišností tkví v podstatě jen v menších rozměrech, a především pak v barevném provedení do matné černé. Díky tomu je podle mého názoru podložka o něco elegantnější a nepůsobí laciným dojmem – naopak například na dřevěný stůl se skvěle hodí a poslouží tak i jako zajímavá dekorace. Na druhou stranu s sebou matná povrchová úprava přináší i jisté negativum, kdy je podložka náchylná na jakékoli znečištění a stává se magnetem na smítka prachu. Tím však výčet negativ končí, ve všem ostatním je v podstatě bezchybná.

Tělo nabíječky je kompletně pogumované, což s sebou přináší především benefit v podobě ochrany proti poškrábání iPhonu. Tedy samozřejmě za předpokladu, že na telefonu nemáte nasazený obal. Pogumovaná je i spodní část podložky, tudíž na stole neklouže, a naopak sedí jako přikovaná. Za zmínku ještě stojí zelená dioda, nacházející se vpředu, která informuje o právě probíhajícím nabíjení.

Velká výhoda nabíječky spočívá hlavně v tom, že součástí balení je kromě samotné podložky také adaptér spolu s kabelem. Díky tomu tak není potřeba si nic dokupovat, jako tomu bývá u drtivé většiny ostatních podložek. I proto je cena za mophie Charging Base o něco vyšší. S dodaným adaptérem však máte jistotu, že podložka bude při nabíjení telefonu podávat maximální možný výkon, který je podle výrobce stanoven na 7,5 W, což je ostatně ideální hodnota pro nabíjení všech tří nových iPhonů.

Díky tomu je tak bezdrátové nabíjení skrze mophie podložku rychlejší, než kdybyste použili standardní adaptér, který Apple k iPhonům přibaluje. Nečekejte však žádné zázraky, rychlost bezdrátového nabíjení jablečných telefonů zatím pořád ještě není na takové úrovní, aby překonala například adaptér k iPadu nebo MacBooku. Nicméně právě díky mophie Charging Base vytěžíte z bezdrátového nabíjení maximum, jelikož je šitá iPhonům na míru.

I proto jsem ze zvědavosti provedl testy, kdy jsem změřil rychlost bezdrátového nabíjení iPhonu X a iPhonu 8 Plus s nejnovějším iOS 11.3. Oba telefony jsem nabíjel za naprosto stejných podmínek – z 1 % baterie, při aktivovaném režim letadlo a režimu nízké spotřeby a po ukončení všech aplikací. Kompletní výsledky si můžete prohlédnout níže.

iPhone X:

  • po 0,5 hod. na 22 %
  • po 1 hod. na 40 %
  • po 1,5 hod. na 56 %
  • po 2 hod. na 71 %
  • po 2,5 hod. na 85 %
  • Po 3 hod. na 97 %
  • Po 3,5 hod. na 100%

iPhone 8 Plus:

  • po 30 min. na 24 %
  • po 1 hod. na 41 %
  • po 1,5 hod. na 58 %
  • po 2 hod. na 73 %
  • po 2,5 hod. na 88 %
  • po 3 hod. na 99 %
  • po 3,25 hod. na 100 %

Je otázkou, zda se vyplatí čekat na bezdrátovou nabíječku AirPower přímo od Applu. mophie Charging Base je rozhodně spolehlivá a designově povedená podložka, jejíž cena je navíc několikrát nižší, než by se měla vyšplhat cenovka řešení z dílny Applu. S nabíječkou od mophie krok vedle určitě neuděláte, naopak dostanete spolehlivý kus technologie, který doporučuje samotný Apple, což zároveň evokuje jistou pojistku spolehlivosti.

Mophie Charging Base FB

Dnes nejčtenější

.