Zavřít reklamu

Nová generace MacBooku Pro s sebou přinesla spoustu zajímavých a revolučních novinek, mezi něž se řadí například Touch Bar, Touch ID, výrazně lepší displej či přepracovaná klávesnice. Zároveň se ale s jeho příchodem vyskytly další kompromisy, a to především kvůli USB-C/Thuderbolt 3 portům, kterými je jako jedinými MacBook Pro osazen. I proto přichází na řadu huby, jenž jsou schopny výrazně rozšířit nabídku portů a připojit tak starší periferie. My se dnes podíváme na ten vůbec nejpraktičtější hub ze všech, který je MacBooku Pro šitý na míru.

iWant Type-C Pro Hub je šikovný rozbočovač, který využívá oba postranní Thunderbolt 3 porty na levém boku MacBooku Pro. Po připojení působí hub téměř jako přirozená součást jablečného počítače, a to především díky svému designu a kvalitnímu zpracování z eloxovaného hliníku. Odstín vesmírně šedé varianty je téměř totožný s tím jablečným a vzhledem ke kompaktním rozměrům přesahuje hub jen mírně výšku MacBooku.

Ačkoli je zařízení navrženo pro připojení primárně k portům na levé straně MacBooku Pro, majitelé modelů s Touch Barem jej mohou využívat i na pravém boku. V takovém případě bude hub přesahovat výšku notebooku o několik milimetrů navíc a zároveň se odhalí nápisy skryté na spodku zařízení.

Co se konektorové výbavy týká, je hub osazen čtečkou paměťových karet typu SD a microSD, 2 porty USB-A (USB 3.0), jedním Thunderbolt 3 (40 Gb/s) s podporou 5K monitoru a USB-C (5 Gb/s). Na boku rozbočovače se skrývá ještě HDMI s podporou výstupu obrazu ve 4K rozlišení, ovšem pouze při obnovovací frekvenci 30 Hz. Na 60 Hz se dostanete při připojení monitoru s Full HD rozlišením. Zmíněný Thunderbolt 3 disponuje podporou Power Delivery, tudíž je možné skrze něj MacBook dobíjet.

Po připojení hubu se nalevo od Thuderbolt 3 portu rozzáří dioda indikující úspěšné zapojení. Za celou dobu používání jsem se nesetkal s případem, kdy by rozbočovač zaváhal a nefungoval podle představ. Porty pracovaly vždy korektně, a to dokonce i za situace, kdy jsem obsadil všechny pozice a vytěžil tak hub na maximum. Jedinou reakcí bylo vyšší zahřívání, ale ani to nebylo nijak nepřímo úměrné vytížení. Hub je při používání spíše vlažný nežli horký. Ostatně, podobně nebo ještě výrazně více se zahřívají všechny podobné redukce a docky.

V podstatě jedinou menší nevýhodu spatřuji v umístění dvou klasických USB-A hned vedle sebe, což mnohdy stěžuje připojení dvou flashdisků. Avšak popsaná situace nastává spíše sporadicky. Jinak je iWant Type-C Pro Hub skvělý parťák k MacBooku Pro vhodný pro všechny, co potřebují rozšířit konektorovou nabídku. Vzhledem k rozměrům 115 x 26,5 x 8,5 mm a hmotnosti 39 gramů je zároveň ideální na cestování, kdy jej snadno hodíte do batohu, do brašny k MacBooku nebo dokonce schováte do kapsy u bundy.

iWant Type-C Pro Hub 3

Velkou výhodou vidím také v zastoupení všech nejnutnějších portů včetně čteček paměťových karet, kdy je až k nevíře, jak se do tak malého těla podařilo vměstnat veškerou potřebnou elektroniku. Pochvalu si jistě zaslouží i dílenské zpracování, kvalitní materiál a snaha sjednotit vzhled hubu s designem MacBooku. Za sebe vidím iWant Type-C Pro Hub jako nejpraktičtější rozbočovat pro MacBook Pro a pokud i vy potřebujete připojovat periferie se staršími konektory, pak vám doporučuji po něm sáhnout.

iWant Type-C Pro Hub FB

Dnes nejčtenější

.