Zavřít reklamu

Kdybych se vás zeptal, jaká je vaše vysněná práce, vsadím se, že mnoho z vás mi odpoví, že ta v Applu. Vůbec bych se vám však nedivil. Podílet se na chodu kalifornského giganta a být alespoň malou součástí zrodu nových technologií, které mohou ovládnout celý svět, musí být totiž opravdu úžasné. A jak se zdá, tento sen sní opravdová spousta lidí.

Společnost LinkedIn sestavila z dat, která získala díky uživatelům své sítě, opravdu zajímavý žebříček, který ukazuje o práci v jakých společností je v USA největší zájem. Asi vás nepřekvapí, že se Apple umístil v tomto žebříčku poměrně vysoko, konkrétně na 6. pozici. Apple předběhl jen Amazon, Alphabet, Facebook, Salesforce a Tesla.

První dvacítka nejžádanějších společností podle LinkedIn:

    1. Amazon
    2. Alphabet
    3. Facebook
    4. Salesforce
    5. Tesla
    6. Apple
    7. NBCUniversal
    8. The Walt Disney Company
    9. Oracle
    10. Netflix
    11. Spotify
    12. Uber
    13. McKinsey & Company
    14. Adobe
    15. Airbnb
    16. Time Warner Inc.
    17. Dell Technologies
    18. JPMorgan Chase & Co.
    19. LVMH
    20. IBM

A čím si vlastně Apple přízeň svých zaměstnanců zasloužil? Především spoustou zajímavých benefitů. Apple pro ně totiž krom spousty různých akcí má i 25% slevu na své produkty či 18týdenní placenou mateřskou dovolenou pro maminky a šestitýdenní pro novopečené tatínky. Když k tomu navíc přičteme prestiž, kterou Apple ve světě má, dostaneme skutečně místo, na kterém by rád pracoval téměř každý, minimálně tedy v USA.

A co vy? Dokážete si práci v Applu představit, nebo vás tato idea příliš neláká a raději si o něm jen denně přečtete několik zajímavostí na MacBooku či iPhonu?

apple-employee-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.