Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že iOS 11 obdržel ze strany Applu již tolik opravných aktualizací, že musí být již prakticky bezchybný? Chyba lávky. Včera totiž vyplula na světlo světa další velmi nepříjemná chyba, která se může poměrně citelně podepsat na vašem soukromí. Pokud totiž využíváte na vašem iPhonu možnost skrýt náhled příchozích zpráv či mailů a žijete v domnění, že je tím pádem nemůže vidět nikdo jiný než vy, jste na omylu.

Chyba, kterou objevila čtenářka jednoho francouzského portálu, spočívá v tom, že pokud požádáte o přečtení zpráv umělou asistentku Siri, bez okolků vám je přečte i v případě, že máte náhledy skryty. To ve zkratce znamená, že pokud máte jste zvyklí Siri využívat i při uzamčené obrazovce, je teoreticky možné, že se k vašim skrytým zprávám dostane prakticky kdokoliv, komu telefon půjčíte. Jedinou útěchou tak může být alespoň to, že skryté SMS či iMessage Siri nerozluští. Skryté náhledy WhatsApp, Skypu, Messengeru či Mailu jí však problém nedělají.

Oprava přijde s aktualizací

Apple nenechal svět na své vyjádření k tomuto problému dlouho čekat a serveru MacRumors poskytl krátké vyjádření: “Jsme si tohoto problému vědomi a jeho opravu přineseme v nadcházející aktualizaci.” Z vyjádření však bohužel nevíme, zda Apple počítá s vydáním aktualizace speciálně opravné, kterou by nejspíše označil jako iOS 11.2.7, či jen opravu zahrne do chystaného iOS 11.3, který je nyní ve fázi testování a jeho vypuštění je nejspíše naplánováno již na příští týden.

Pokud se tedy chcete ohrožení vašeho soukromí vyvarovat, nejúčinnější bude nejspíše vypnout Siri či ji nastavit tak, aby reagovala pouze při odemčeném telefonu. Problém však vyřešíte i dočasným vypnutím veškerých upozornění, což je ale poměrně omezující záležitost a do vašeho používání jablečného telefonu by se značně promítla. Lepší rady však pro vás bohužel nemáme. Nezbývá nám totiž nic jiného, než čekat na opravu a modlit se, ať je tato chyba tou poslední, která nám bude v iOS 11 otravovat život.

iphone zprávy

Dnes nejčtenější

.