Zavřít reklamu

Již dlouhou dobu kalkuluje celý svět s tím, že i letos Apple představí hned trojici iPhonů. Všechny tři dostanou bezrámečkový design, který jsme mohli poprvé vidět u loňského iPhonu X, a přijdou naopak o klasické domovské tlačítko. V nabídce by se pak měla objevit druhá generace iPhonu X s 5,8” OLED displejem, 6,1” iPhone s klasickým LCD displejem a obří 6,5” iPhone X Plus s OLED displejem. Pokud si však myslíte, že se i letos plácneme při jejich nákupu pořádně přes kapsu, možná se mýlíte. Analytik portálu DigiTimes totiž zjistil opravdu zajímavé informace.

Podle čerstvě zveřejněné zprávy se letos Applu údajně podaří stlačit výrobní cenu 5,8” iPhonu X výrazně dolů. Zatímco se totiž u minulého modelu pohybuje výrobní cena zhruba kolem 400 dolarů, letos by měl Apple za výrobu jednoho iPhonu X druhé generace zaplatit o více než 10 % méně. Díky tomu by se tak mohl podle analytika dostat Apple níž i s konečnou cenou telefonu, která by mohla začínat zhruba na úrovni letošních “osmiček”. Této úspory pak Apple docílil hlavně díky tomu, že většina komponentů pro 5,8” model je již “zaběhlá” a není problém s jejich výrobou. To se však u větších 6,1” a 6,5” očekávat úplně nedá.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

Co se pak týče modelu s LCD displejem, ten chtěl prý Apple zprvu vyrobit ve velikosti 5,8” ale ze svého záměru nakonec sešel. Proč tomu tak nakonec bylo však bohužel nevíme. Zajímavé však je to, že bychom se prý mohli dočkat situace, kdy by byl 5,8” model nejlevnější z letošních iPhonů či minimálně srovnatelný LCD modelem.

Těžko v tuto chvíli říci, jak se Apple nakonec rozhodne a zda je vůbec reálné, aby se díky nižším výrobním nákladům rozhodl cenu druhé generace iPhonu X o něco snížit. Tím spíš, když OLED displeje vnímá spíše jakožto prémiové komponenty, které by tak měly být logicky v dražších telefonech, než jsou ty s LCD displeji. Kdyby se však Apple navrátil na své “původní” ceny a letošní iPhony prodávat zhruba za ceny iPhonů 8, určitě bychom se nezlobili.

iphone x mensi vyrez fb

 

Dnes nejčtenější

.