Zavřít reklamu

Omylem odstranit nějaký důležitý soubor je otázkou okamžiku. Pokud se vám tak stane, je důležité jednat rychle a především s rozumem. Pro obnovu vašich dat skvěle poslouží software Remo, který jsme dnes v redakci otestovali na počítačích s Windows.

Remo Recover

Remo Recover odvádí při obnově dat v počítačích naprosto precizní práci. Program je schopný načíst odstraněné nebo jen ztracené soubory v systému Windows. Dokáže dokonce obnovit i velké množství dat v systému najednou. Umí vrátit smazané soubory, soubory vysypané z koše, data ztracená během špatného vypnutí počítače a mnohem víc.

remo

Co všechno Remo umí?

  1. V první řadě Remo hlavně obnovuje data ze všech pevných disků tj. SATA / SCSI / IDE apod. Umí obnovit data z paměťových karet  (SD, XD, MMC, Memory Stick atd…) téměř všech známých značek. To platí i pro externí jednotky USB a jednotky FireWire.
  2. Program dokáže rozpoznat všechny soubory ať už kancelářské, zvukové, obrazové…
  3. Podporována je i obnova dat z hdd program ze souborových systémů jako jsou  FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5, ExtFAT,
  4. Dokáže obnovit soubory z formátovaných diskových oddílů
  5. Tento nástroj lze použít k obnovení ztracených nebo smazaných dat ze systémů Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 a starších verzí operačního systému Windows.

Remo Recover v praxi

Pojďme se nyní společně podívat na to, jak Remo Recover používat v praxi. Pokud stále pochybujete o funkčnosti programu, možná vás jeho jednoduchost přesvědčí.

Software si stáhneme ze stránek remosoftware.com. Soubor je velký jen pár MB a tak jeho stažení nebude trvat déle než pár sekund. Po úspěšném dokončení instalace se program sám otevře na úvodní stránce.  Poté si musíte zvolit, jaký soubor chcete obnovit, buď fotografie – videa – hudbu, ovladače, nebo sadu dat. Program se vás následně zeptá, zda chcete položku obnovit, nebo jí jen hledat. Pak už jen stačí smazaný soubor vyhledat a vybrat místo, kam jej chcete uložit.

Pro uživatele Maců bude jistě zajímavé, že program dokáže obnovit hudbu, raw soubory a videa z disku ve formátu NTFS. Stačí spustit Remo Recover, kliknout na možnost „obnovit fotky“ dále na tlačítko „obnovit ztracené fotky“. Následně musíte vybrat fyzickou jednotku a kliknout na tlačítko „další“. Až vyberete soubor který chcete obnovit stiskněte znovu tlačítko „další“ a nechte skenování dokončit na 100%.

Závěr

Software od Remo je velice jednoduchý a jestli sháníte program, který dokáže z vašeho počítače dostat odtraněná data, pokud to nedokáže software od Rema, tak už žádný jiný. Dělá přesně to, co má a dělá to jak nejlépe to jde. Postup získávání ztracených dat je jedndocuhý a zvládne jej i malé dítě. Pokud by však nastal nějaký problém, můžete se podívat na oficiální stránky remosoftware.com do sekce Support, kde by měli být všechny vaše otázky zodpovězeny.

 

Dnes nejčtenější

.