Zavřít reklamu

Určitě se vám někdy podařilo zadat číselný kód pro odemknutí telefonu špatně hned několikrát za sebou. Ti méně šikovní z vás si pak dokonce všimli, že po šestém zadání chybného číselného kódu se iPhone na určitý čas zablokuje. Pokud se však ani po uplynutí času nepodaří zadat kód správně, telefon se zablokuje znovu a na delší dobu. Tento proces se pak může samozřejmě opakovat i několikrát po sobě, což vede k blokaci na opravdu dlouhou dobu. Přesně o tom se v lednu přesvědčila i jedna žena v Číně.

Podle listu South Morning China Post půjčila žena svůj iPhone svému batoleti v domnění, že na něm bude sledovat videa, která mu na něm spustila. Svému dítěti se však žena nejspíš pěkných pár chvil nevěnovala a když se k němu vrátila, při pohledu na telefon se jí orosilo čelo. Batoleti se totiž telefon uzamkl a při snaze jej nejspíše nějakým způsobem odemknout zadávalo neustále špatný kód, čímž telefon matky zablokovalo. Nejednalo se však o žádné minuty, hodiny a dokonce ani dny. Na displeji totiž svítila blokace na 25 milionů minut, což je v přepočtu zhruba 47 let.

Máte pouze dvě možnosti

Nešťastná matka šla svůj problém řešit do šanghajského Apple Storu, ve kterém ji však pracovníci Applu příliš nepotěšili. Podle jejich rad totiž může buď 47 let počkat, nebo telefon obnovit s tím, že pokud nemá zálohu, přijde o veškerá data. Žena se tak rozhodla pro druhou variantu a svůj telefon alespoň částečně zachránila.

Pokud si však myslíte, že byl tento případ pro zaměstnance Apple Storu něčím výjimečným, mýlíte se. Jeden z techniků jablečného obchodu se totiž prý pochlubil tím, že se za svou kariéru setkal i s telefonem zablokovaným na 80 let, tedy téměř dvakrát déle, než s čím se potýkala žena.

Ačkoliv je tento případ poměrně úsměvný, jeho vyřešení je poměrně zdlouhavé a nepříjemné. Na své jablečné telefony si proto dávejte opravdu pozor a špatného zadávání kódu se rozhodně vyvarujte. Padesát let totiž na svůj iPhone čekat určitě nechcete.

zablokovany iphone

Dnes nejčtenější

.