Zavřít reklamu

Produkty od Applu se krom líbivého designu, kvalitního zpracování a povedeného operačního systému vyznačují i vysokou cenou, která je v porovnání s ostatními výrobci někdy až několikanásobná. Není se tak čemu divit, že si mnoho zákazníků raději počká na různé slevové akce, ve kterých lze na těchto produktech alespoň nějakou část peněz ušetřit. Dokážete si však představit, jaké davové šílenství se strhne, když začnete prodávat produkty od Applu od 50 do zhruba 255 dolarů?

Přesně k tomuto odvážnému kroku se o víkendu odhodlal jeden maloobchodník z Malajsie, který měl ve své nabídce i mnoho produktů právě od Applu. Ten se totiž rozhodl svůj obchod značně pročistit a vyprodat starší produkty, které byly v obchodě vystaveny či se mu válely na skladě. Ceny se však rozhodl nastavit opravdu velmi nízko, čímž si chtěl pojistit, že v obchodě opravdu nic nezůstane. Na iPhone 5s tak nalepil cenuvku 50 dolarů, MacBook Air z roku 2011 prodával za 128 dolarů, 24” iMac za 255 dolarů a iPad Air 2 s WiFi a kapacitou 64GB si cenil na 77 dolarů. Už nyní je tak jasné, že ceny jeho produktů byly v porovnání s cenami Applu směšně nízké.

Takto to v obchodním centru vypadalo:

Takto nízké ceny však samozřejmě nenechaly jeho zákazníky chladnými. Podle zpráv portálu The Verge se začali první zájemci o produkty scházet už zhruba 19 hodin před otevřením obchodu, respektive před odstartováním akce. Do fronty si nakonec stouplo na 11 tisíc lidí, kteří nákupní centrum v Malajsii, kde se obchod nachází, zaplnili až k prasknutí. Ti i přesto, že byli o malém množstvím naskladněných produktů (zhruba 200 kusů) informování, věřili, že se jeden z nich dostane právě na ně. Když však vedení obchodu vidělo, jaké šílenství se na chodbě před ním odehrává, rozhodlo se z bezpečnostních důvodů celý výprodej “odpískat”. Dalo se totiž předpokládat, že při “tahanici” o vyprodávané produkty by mohlo dojít k různým zraněním či dokonce ušlapání.

Aby si prodejce své zákazníky nepopudil úplně, slíbil jim, že podobné výprodejové akce budou v příštích týdnech či měsících následovat. Je však velmi pravděpodobné, že takovéto ceny již nenasadí. To, zda se pro to rozhodne z  bezpečnostních důvodů či zkrátka proto, že produkty již mít na skladě nebude, však můžeme jen hádat.

vyprodej silenstvi

Dnes nejčtenější

.