Zavřít reklamu

Zákazníci jablečné produkty jen tak do koše nevyhazují. Podle jednoho analytika ze společnosti Asymco se stále používá 64 % iPhonů, iPadů, Maců a Apple Watch, které kdy cupertinská společnost prodala. Jedná se o nejpřesnější způsob, jak se dá změřit spokojenost zákazníků.

Analytik Horace Dediu se podíval na čtvrtletní výkazy Applu za poslední dva roky a zjistil, že společnost prodala celkem 586,7 milionů zařízení, zatímco celkový počet aktivních zařízení vzrostl o 300 milionů.

graf spokojenost zakazniku apple

Dediu se zaměřil na čísla týkající se prodejů Applu a pomocí svých výpočtů vytvořil graf, který ukazuje, kolik z prodaných iOS, macOS a watchOS zařízení za posledních deset let je stále aktivních.

Analytik připouští, že jeho graf není dokonalý, ale podotýká, že se jedná o nejlepší způsob, jak odhadnout spokojenost zákazníků. Dediu nezjišťoval, kolik iPhonů se používalo v roce 2014, jeho cílem bylo posoudit spokojenost zákazníků, protože průzkumy spokojenosti zákazníků prováděné společnostmi nejsou příliš přesné.

Z grafu je patrné, že uživatelé používají zařízení s logem nakousnutého jablka delší dobu, což znamená, že jsou spokojení. Analytik navíc zdůraznil, že je velice těžké přesně určit spokojenost zákazníků, ale i přesto je tento ukazatel rozhodující při posuzování dlouhodobých perspektiv společnosti.

iPhone teenager child FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.