Zavřít reklamu

Zhruba před měsíce a půl jsme vás informovali o tom, že na autobusy přepravující zaměstnance Applu ze San Francisca a okolí do Cupertina, útočí neznámí útočníci, kteří se nebojí autobusům rozbít i okna. Všechny útoky však byly provedeny velmi rychle a hlavně tak, že si pachatelů nikdo nevšiml. Situace se však podle všeho bohužel nelepší. Policie se tak rozhodla zasáhnout poměrně netradičním postupem.

Bezpečnostní složky z oblasti Cupertina začali v posledních týdnech využívat k vyšetřování falešné autobusy, které vypadají na první pohled jako ty od Applu či Googlu (na jeho autobusy totiž útočníci také útočí). Vyšetřovatelé pak v autobuse projíždí trasy, kterými napadené autobusy jezdívají a čekají, zda se stanou terči útoku či nikoliv. Pokud ano, snaží se pomocí své techniky zjistit, odkud útok přišel, díky čemuž by se jim snad mohlo podařit pachatele v budoucnu dopadnout. Někteří policisté pak jezdí se zaměstnanci Applu v jejich autobusech a v případě napadení se též snaží střelce lokalizovat.

K nasazení tohoto netradičního vyšetřovacího postupu přikročilo policisté hlavně kvůli tomu, čím jsou útoky prováděny. Podle dostupných informací se totiž jedná o airsoftové zbraně, které střílí větší projektily, což představuje samozřejmě o něco větší riziko než útoky pouhými kameny, které se nedají tak přesně zacílit. O vážnosti celé situace vypovídá i to, že se do vyšetřování zapojili i příslušníci FBI.

Ačkoliv v tuto chvíli nevíme, kvůli čemu se tyto útoky odehrávají, jako velmi pravděpodobné se jeví  zvyšování cen nemovitostí právě v San Franciscu. Mnozí zaměstnanci Applu se totiž rozhodli kvůli kyvadlové dopravě bydlet právě tam, což však samozřejmě tlačí ceny tamních nemovitostí na daleko vyšší úroveň. Snad se tedy podaří pachatele co nejdříve dopadnout a jableční zaměstnanci nebudou při cestách do práce zažívat strach jako doposud.

apple-shuttle-damage

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.